In september 2021 hebben hebben Overijsselse amateurkunstondersteuners samen met de Provincie Overijssel en Ferenc van Damme (Studio Vers Bestuur) een webinar georganiseerd. Centraal stond de veranderende maatschappij en de rol van amateurkunstgroepen hierin. Een vande tafelgasten was Karin Van Berkel van Sempre Crescendo Diepenveen.

Als vervolg op het webinar werden lokale bijeenkomsten gehouden en tevens online inspiratiesessies rondom verschillende actuele thema’s binnen het amateurkunstveld.

Op 15 november vond de eerste lokale bijeenkomst met Ferenc van Damme plaats in Deventer. Hieraan namen 8 verenigingen en 16 mensen deel.

De tweede bijeenkomst was op 24 februari. Ferenc heeft een hele korte versie van zijn verhaal verteld. Daarna zijn we in gesprek gegaan met elkaar, en ideeën bedacht met elkaar hoe je de nieuwe manier van werken zou kunnen uitproberen.

Ben je nog niet aanwezig geweest bij deze bijeenkomsten, maar wel geïnteresseerd?
Mail dan naar amateurkunst@kunstcircuit.nl

Overzicht online inspiratiesessies – provinciebreed

woensdagavond 9 februari
Ferenc van Damme heeft zijn inspirerende verhaal nog een keer verteld.
Heb je dit gemist? Mail naar amateurkunst@kunstcircuit.nl  en je krijgt het terugkijk-linkje toegestuurd.

dinsdagavond 22 maart
Deze avond  stond in het teken van ‘Van en met elkaar leren’. Naast inspirerende praktijkvoorbeelden gaf Ferenc theoretische achtergrondinformatie.

maandagavond 9 mei
Deze avond ging over publieksbereik. Naast inspirerende praktijkvoorbeelden gaf Ferenc theoretische achtergrondinformatie.

donderdagavond 23 juni
Deze avond ging over co-creatie. Wanneer is iets echt co-creatie, en wat is het verschil tussen co-creatie en samenwerken?
Er waren inspirerende praktijkvoorbeelden, en Ferenc gaf theoretische achtergrondinformatie.

woensdagavond 2 november
Een avond over inclusie. Wat is inclusie? Hoe inclusief ben je als vereniging?
We geven voorbeelden van inclusiviteit, en 2 fondsen vertellen over hun mogelijkheden om geld te geven voor mooie projecten.

Foto: Vers bestuur