Ontdek jouw Deventer!

Op 23 maart gaan ruim 777 leerlingen op ontdekkingstocht door Deventer. Zij gaan langs verschillende cultuur en erfgoedlocaties om meer over de eigen stad te leren en ontdekken. Wat is de betekenis van cultuur en wat is de historische waarde? Wat heeft zich hier vroeger afgespeeld van wat je nu nog steeds ziet en wat hebben we er van geleerd? Wat is popcultuur en wat de nul beweging? Wat kan je op en met een podium?

Het idee achter deze dag is dat de leerling aan het einde van de basisschoolcarriere  alle Deventer cultuur en erfgoedinstellingen minstens 1x heeft bezocht. Hierdoor leert de leerling wat meer over de geschiedenis van Deventer en leert door activiteiten ook de verbinding naar het heden te leggen.

Het verlaagt op deze manier de drempel naar (cultuur)participatie. En vergroot de maatschappelijke betrokkenheid. Scholen zelf ontdekken welke verbindingen ze met het Deventer aanbod kunnen leggen met andere school vakken of thema’s gedurende het schooljaar.

De leerlingen worden op deze dag met de bus opgehaald of gaan te voet door de binnenstad.

Maar liefst 13 cultuur en erfgoed organisaties hebben zich aan deze dag verbonden. Lees in het Deventer Cultuur Paspoort welke instellingen er mee doen!

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door De Gemeente Deventer en De Provincie Overijssel

Meer info voor de basisscholen klik hier

Bekijk hier alvast het Deventer Cultuur Paspoort wat de kinderen meekrijgen!

Wil je meer weten over deze dag?

Neem dan contact op met Leonieke