Tijd: 13:00

Programma Gluren bij de Buren is bekend!

52 tuinen veranderen in tijdelijke podia met maar liefst 56 optredens in Deventer

Amateurkunstfestival Gluren bij de Buren heeft het programma bekendgemaakt. Op zondag 2 juli tussen 13.00 en 18.00 vinden optredens plaats in 52 tuinen in Deventer. Bezoekers kunnen van optreden naar optreden wandelen of fietsen en leren zo de wijk kennen, genietend van lokale podiumkunsten. Het programma is te vinden op glurenbijdeburen.nl/programma/deventer.

Het is de eerste keer dat Gluren bij de Buren plaatsvindt in Deventer en de hoeveelheid deelnemende tuinen en acts ligt ver boven de verwachtingen van de organisatie.

“Het is ontzettend tof om te zien wat een bijzondere locaties en acts zich hebben aangemeld. Zo heeft zanger Samkal samen met het Buddy to Buddy project speciaal voor Gluren bij de Buren een voorstelling gemaakt waar hij zijn verhaal vertelt aan de hand van Azerbeidzjaanse liederen die te zien is op de vluchtelingenboot. Het maken van het programma was een hele puzzel, maar ik ben trots op het programma en kijk erg uit naar 2 juli’’ aldus programmamaker Kristel Nijs.

Een grote verscheidenheid aan podiumkunstenaars verrijken de tuintheaters. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld van een verhalenverteller op het dakterras naar een rockband in de achtertuin. Ook theaterverenigingen, a capella koren of spoken word artiesten betreden het podium.

Alle optredens zijn te bezoeken op basis van vrijwillige bijdragen en reserveren is niet nodig. De optredens duren maximaal 30 minuten, de fanatiekeling kan op deze manier wel zeven optredens bijwonen. Bezoekers kunnen op de website een route uitstippelen om te printen of te delen met vrienden, familie en buren.

Stichting de Bühne, de organisatie achter Gluren bij de Buren, werkt samen met verschillende landelijke en lokale partijen om het festival te realiseren. Buurtzorg, Philadelphia Zorg, Kunstcircuit, Kunstenlab, Bibliotheek Deventer en Buddy to Buddy Deventer werken mee aan het festival, en het festival wordt onder andere gesponsord door Dirk van den Broek Broederenplein.