Locatie: Deventer Schouwburg

Deventer MuziekMaak Dag: een feest voor jong en oud  

Kom muziek maken in de Deventer Schouwburg! Op zondag 19 november klinkt er door de hele schouwburg muziek. Overal. Zowel boven als beneden, in de grote zaal, de foyers, en zelfs in het halletje. Altijd al eens op een trompet willen blazen, willen drummen, op een accordeon willen spelen of alle toetsen van een piano willen aanslaan? Het kan op de  Deventer MuziekMaak Dag. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen alle kinderen meedoen aan diverse workshops, zoals beatboxen, muziek maken met je lichaam.  En je kunt verschillende instrumenten uitproberen en leuke optredens bijwonen, zoals: 

Giusèppe
Giusèppe is geen gewone flamingo. Hij is groen en probeert er alles aan te doen om roze te worden. Niets helpt. De andere flamingo’s plagen hem en lachen hem uit. Hij heeft er genoeg van en loopt weg, het bos in. Zou hij ooit nog roze worden?

Met eigen geschreven liedjes en vertelling, nemen Maan & Merlijn  de kinderen mee in het verhaal. Daarnaast leren zij verschillende muziekinstrumenten kennen.

De Deventer MuziekMaak Dag is één groot muzikaal feest en start om 14.00 uur met een spetterend optreden van het Etty Hillesum Schoolorkest en een speciaal koor in de grote zaal.

Daarna start het programma in de verschillende zalen en foyers. Blokkenschema volgt. 

Organisatie van de Deventer MuziekMaakdag is in handen van Kunstcircuit Deventer.