Het Burgerhaventerrein, meerdere stages, toffe artiesten en 1500 leerlingen als publiek én organisator. Dat was de gedachte achter het What the H*nze?! Festival op 14 juli, speciaal voor leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum.

Van 11 t/m 14 juli organiseerden samenwerkende partijen uit de stad een GRATIS festival in Burgerhaven (Havenkwartier Deventer)! Speciaal voor een door leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum.

De festivalweek bestond uit twee delen: een workshopprogramma voor 3e en 4e jaars (11, 12 en 13 juli) en een groots eindfestival op vrijdag 14 juli (14.00 – 18.00 uur). Hiervoor waren alle leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum uitgenodigd

De workshopweek bleek een waar succes; leerlingen kregen te maken met uitdagingen die ze nog niet eerder kenden én konden laten zien waar ze goed in zijn. Op het eindfestival waren er ook allerlei activiteiten, waaronder live muziek van toffe artiesten als Young Teach, Rens, Jaïr & Ome Uncle, Maartje en DJ Maxim, spectaculaire shows en leuke doe-activiteiten. Van een Wipeout Zone tot een stuntshow en zelf je eigen mocktails shaken! En wat dacht je van de Grote EHL Talent Show?

In de dagen voor het festival volgden de leerlingen workshops als decorbouwen, graffiti spuiten, content maken en jammen. Op deze manier bouwden ze zelf mee aan hun eigen festival. Sommige leerlingen traden zelf op, anderen mixten een (alcoholvrij) drankje in de cocktailbar.

De eerste editie van het What The H*nze festival voelt slechts als het begin voor de organisatie.

De aftermovie volgt spoedig!