Kies project

Zoeken

Voorstad Verbindt

Project Voorstad verbindt 2015/2016

Voorstad Oost organiseert buurtbijeenkomsten waar bewoners kunnen aangeven wat hun wensen zijn voor de wijk. Vanuit zo’n bijeenkomst kwam de vraag voor een verbetering van de communicatie in de wijk. ‘Voorstad verbindt’ is een sociaal kunstproject met een artistiek en maatschappelijk doel; het verbeteren van de communicatie en samenwerkingsverbanden in de wijk. Het project wordt vormgegeven door Kim Arntzen, sociaal kunstenaar, beeldend theatermaker en vormgever, en Jelske Stegeman, dramatherapeut/docent drama, beiden woonachtig in Voorstad.

De rode draad die door het project loopt is het breien van een 3 kilometer lange Go Ahead Eagles-sjaal. Om elkaar beter te leren kennen wordt een Breiverhalenboek gemaakt waarin buurtbewoners hun verhaal vertellen. Momenteel breien minstens 150 mensen mee.
Elke donderdag is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en samen te breien. Er is ook een breiloket in de wijk waar breisters nieuwe wol kunnen ophalen in een mooi tasje. Ook worden er verschillende ‘brei-events’ georganiseerd.
Daarnaast zijn er een aantal deelprojecten, zoals het in leven roepen van de Voorstadomroeper om buurtbewoners te betrekken bij nieuwtjes en activiteiten in de wijk, een mobiele keuken voor en door wijkbewoners, theater in de wijk en wat er in de loop van het project nog meer ontstaat.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door o.m. de gemeente Deventer, Meer dan Voetbal van GAE, Wij Deventer, de RABO-bank en ondersteund door bureau Kunstcircuit vanuit het programma Kunst in mijn Buurt.

De activiteiten in het project zijn te volgen op https://www.facebook.com/voorstadverbindt

Huis ingepakt - Warm welkom

Huis ingepakt - Warm welkom

Op donderdag 2 juni 2016 hebben buurtbewoners van Voorstad Oost samen met WDW/Woonbedrijf Ieder1, ee...

Bekijk

Mijlpaal voor de Sjaal - eerste 500 meter

Mijlpaal voor de Sjaal - eerste 500 meter

  Op 12 februari vond een groots ‘Brei event’ plaats in het stadion van GAE om d...

Bekijk

Opening maatschappelijk plein

Opening maatschappelijk plein

Breien bij opening maatschappelijk plein GAE In oktober 2015 zijn er veel nieuwe breisters en breie...

Bekijk

Voorstad Omroepers

Voorstad Omroepers

De drie wijkomroepers zijn momenteel met succes operationeel. Zij trekken de wijk rond met een pra...

Bekijk