Kies project

Zoeken

Floating Flowers

Drijvende bloementuinen op de Holterkolk.

De Holterkolk heeft vanaf haar ontstaan een sociale functie gehad. Begin 20e eeuw diende het als zwembad, met ondiepe bassins, waarin jongens en meisjes gescheiden konden zwemmen. Later was het de thuishaven van ‘Lighthouse’, een drijvend huis, dat kortgeleden is verplaatst naar het Havenkwartier. Het ooit zo levendige Holterbad groeide in de loop der jaren steeds meer dicht, tot de gemeente in 2012 besloot de kolk weer meer open te stellen, met een wandelpad, hondenstrandje, het plaatsen van bankjes en zaaien van bloemen en gras.

Eind 2012 ontwikkelde beeldend kunstenaar Lobke Meekes Floating Flowers. Drijvende bloementuinen op de Holterkolk, die vanuit een entree gebouw met een bootje te bereiken zijn. Gebruikers zaaien daar bloemen die ze graag willen zien. Niet alle bloemen kunnen direct in de volle grond gezaaid worden. Deze worden opgekweekt in zaaibakken om ze later op de eilanden te plaatsen. Elke seizoen worden nieuwe zaden verzameld, zodat het hele jaar bloeiende gewassen te zien zijn.

Lees meer over Floating Flowers op de website: www.floatingflowers.nu.

Partners: Kopgroep Rivierenwijk, Stichting DOEN, Ulebelt, basisschool Rivierenwijk, Beeldprikkels, Kleintje Klimaat, Deventer Wijkaanpak, Oranjefonds, Vereniging Aardehuis, gemeente Deventer, wooncorporatie Rentree.

Floating Glowers

Floating Glowers

Licht, geluid en animatie festival voor en door jongeren Leerlingen van de BS Rivierenwijk en het...

Bekijk

Kunst, natuurlijk!

Kunst, natuurlijk!

Floating Flowers dient als basis voor ontmoeting en bleek uitermate geschikt voor de ontwikkeling va...

Bekijk

Op safari met Jack Backpack

Op safari met Jack Backpack

Op safari met Jack Backpack maakt Floating Flowers toegankelijk voor een groter publiek. Een spannen...

Bekijk