In januari 2013 is de werkgroep Klassieke Muziek Deventer van start gegaan met het doel klassieke muziek in Deventer meer op de kaart te zetten, de concerten op elkaar af te stemmen en het publiek te informeren. Door deze unieke samenwerking tussen de verschillende partijen in de stad zijn tal van initiatieven ontstaan. Zo is de website www.klassiekemuziekdeventer.nl in het leven geroepen, waarin alle klassieke concerten zowel van professionele gezelschappen als amateurverenigingen zijn opgenomen, enerzijds om het publiek te informeren anderzijds om concerten op elkaar af te stemmen.

Het laatste gezamenlijke initiatief was de 2e editie van Klassiek met een Twist dat op 17 september plaatsvond in het Havenkwartier: klassieke muziek, maar dan net even anders.

Klassieke Muziek Deventer is een initiatief van de werkgroep Klassieke Muziek Deventer bestaande uit de Stichting Musora, Stichting Kamermuziek Deventer, Stichting Zaterdagmiddagconcerten, Deventer Schouwburg, de Muziekkring Bathmen, Stichting Kapel op ‘t Rijsselt, De Perifeer en Kunstcircuit Deventer.

Klik hier voor aanmelden klassiek concert