Onder luid applaus ontving Dirk Overbeek, accordeonist en componist, de CultuurTalentprijs Deventer vrijdagvond 30 juni  in de Deventer Schouwburg,. De cheque ter waarde van euro 4000,-  werd uitgereikt door wethouder cultuur, Ilse Duursma.      

De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een veelbelovende professionele kunstenaar als een extra stimulans zich in hun werk te ontwikkelen en te manifesteren. 

Voor de CultuurTalentprijs 2023 waren drie kandidaten genomineerd: naast Dirk Overbeek, beeldend kunstenaar Teodora Ionescu en danser/choreograaf Elena Iachininoto.  

De genomineerden lieten vrijdagavond allen een indrukwekkende presentatie zien en horen. Drie cultuurmakers waar Deventer trots op mag zijn.   

Dirk Overbeek  is een jonge muzikant die niet alleen zelf het spotlicht weet te vangen maar ook zijn collega’s uitstekend weet te ondersteunen. In alles wat hij doet, laat Dirk de veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument. Dirk manifesteert zich als jazz-accordeonist en speelt daarnaast Nederlandstalige poëtische pop, Franse chansons en eigen composities in wisselende en niet alledaagse bezettingen.  

De prijs is  ter beschikking gesteld door de Deventer Cultuurclub, Stichting Jeannette Hollaarfonds, Stichting Rudolf H. Schmidtfonds, Stichting Erven Witteveen en Stichting Wesselings-Van Breemen. De organisatie is in handen van Kunstcircuit Deventer.