De eerste editie van Gluren bij de Buren

 

Ruim 100 ‘Gluurders’ verzamelden zich afgelopen zondag (2 juli) bij de eerste editie van Gluren bij de Buren, bij de bibliotheek in Deventer! Onder een prachtig zonnetje hebben zowel de bezoekers als de diverse acts enorm genoten.

 

In de achtertuin van de Bibliotheek traden om 13.00 en 16.00 uur Sylvia en Marius op met sprankelende proza van allerlei aard en om 14.30 en 17.30 het duo Olst en Hugo met soft-pop en elektronische muziek. Het publiek genoot zichtbaar van de acts, de sfeer, het heerlijke weer en de drankjes die voor hen klaar stonden.
Met hun teksten over mentale gezondheid onder jongeren willen Ola en Hugo het onderwerp bespreekbaar maken. En Ola gaf aan dat er op het eind van hun optreden een vrouw naar haar toe kwam en dat zij een gesprek hadden over de dame haar mentale gezondheid. Ola was geraakt want dat is exact wat ze met hun muziek willen bereiken.
De acts hielpen elkaar met de techniek, het publiek reageerde enthousiast en men kwam in aanraking met nieuwe makers en nieuwe kunst.
Deze editie werd voor de bibliotheek Deventer georganiseerd door community manager Marjolein Bergboer en programmaleider sociaal domein Kunstcircuit Lian Kolkman. 
Op naar de volgende editie!
“Bedankt nogmaals voor het organiseren (naar Marjolein en Lian van de Bibliotheek). Het was een fantastische dag voor ons.”
(Ola) van act Ola en Hugo
“We hadden het niet beter kunnen hebben, dank aan Marjolein en Lian van de Bibliotheek en Ola en Hugo (de andere act).”
(Marius) van Sylvia en Marius