Kies cursus / les

Zoeken

Suzuki pianoles

Shinichi Suzuki uit Japan ontdekte dat kinderen hun moedertaal leren door te luisteren, te imiteren en te herhalen, alles in hun eigen tempo. Een liefdevolle omgeving stimuleert ze daarbij. Volgens Suzuki leer je een instrument bespelen ook op die manier: dat is de Suzuki-methode. Eerst krijgen je ouders les, maar langzaam aan ga je zelf ook spelen. Noten lezen is belangrijk maar dat komt pas later aan bod. Er is veel aandacht voor houding, techniek, balans, toonvorming en: speelplezier! Tegelijkertijd wordt het muzikale gehoor, het geheugen, en het concentratievermogen ontwikkeld.

Aanvangsleeftijd
Door de bijzondere aanpak kunnen kinderen al vanaf 3 jaar met de Suzuki-methode beginnen, maar hij is ook geschikt voor oudere kinderen en zelfs volwassen.

Thuis oefenen
Jong geleerd is oud gedaan en dat geldt zeker ook voor het dagelijks oefenen. Van de ouder wordt verwacht dat het kind daarbij gestimuleerd en geholpen wordt.

Aanschaf
Je moet thuis een piano hebben. Liefst een échte zonder stekker. Een redelijke piano kost al snel € 2950,-. Huren (met recht van koop) of 2e hands kan een betaalbaar alternatief zijn. Overleg voor de aanschaf van een instrument altijd met de docent, dit voorkomt teleurstellingen. En vergeet niet ook meteen een goede stevige in hoogte verstelbare pianokruk erbij te nemen. Dus géén draaikruk op 3 poten!

Leerlingen kunnen bovendien meedoen aan Suzuki concerten en workshops die in binnen- en buitenland worden georganiseerd zoals het Groninger Pianofestival en nationale Suzuki leerlingenconcerten. Meer informatie over de Suzuki methode is te vinden op www.suzukimuziek.nl.

Interesse? Neem voor vragen, afspraken of inschrijving direct contact op met de docent via onderstaande gegevens.

Docent

Martin   Tarenskeen

Martin Tarenskeen

Docent Piano

 

Tarieven

Neem voor meer informatie over tarieven contact op met de docent.