Kies cursus / les

Zoeken

Basgitaarles

Als bassist ben je de baas over de groove van de beat. Vergeet de gitaar, toetsen en blaasinstrumenten maar IN THE BASS IT IS! Samen met de drummer maak je de ritmes en leg je een stevig fundament neer voor de rest van de band. Jij leidt de weg door het hele liedje heen. Ook zul je op youtube of bij concerten veel virtuoze basgitaristen tegenkomen die te gekke bassolo’s uit hun instrument toveren.

Begeleiding
Onder begeleiding van een vakkundige docent met een ruime doceer- en speelervaring op allerlei fronten kan ook jij de bassist van de band worden. Schrijf je in en haal het maximale uit je talent.

Tijdens de basles leer je hoe het instrument bespeeld wordt en hoe je zelfstandig muziek kan maken. Je kunt meteen met de muziekstijl van je favoriete band of bassist beginnen, veel nummers kun je namelijk instuderen op diverse speelniveaus. Maar wil je allround inzetbaar als bassist zijn dan leer je in de eerste jaren alle basistechnieken zoals fingerstyle, slappen, tappen en accoordspel aan de hand van verschillende soorten muziek. Ook leer je dan noten, tabs en akkoordsymbolen lezen. Daarnaast zijn er voorspeeluren en bandoptredens, waar je kan laten horen wat je al geleerd hebt en samen kunt spelen met andere muziekleerlingen die hetzelfde of een ander instrument bespelen.

Aanvangsleeftijd
Iedereen die basgitaar wil leren spelen is welkom, van jong tot oud!

Thuis oefenen
Een instrument bespelen leer je niet alleen maar door op les te komen. Hoe meer je thuis oefent, hoe sneller je het leert. Jonge leerlingen moeten soms door ouders gestimuleerd worden om ook thuis te oefenen.

Aanschaf
De basgitaar waarop je leert spelen, kun je kopen vanaf € 150,-. Voor heel jonge kinderen zijn er speciale basgitaren (kleine maten) te koop. Overleg voor de aanschaf van een instrument altijd met de docent, dit voorkomt teleurstellingen.

Interesse? Neem voor vragen, afspraken of inschrijving direct contact op met de docent via onderstaande gegevens.

Docent

Koos  LonisKoos

Koos Lonis

Telefoonnummer:
06 - 555 22 727

E-mailadres:
k.lonis@home.nl

Website:
kooslonis.nl

Koos  Lonis

Koos Lonis

Docent Bas

In mijn jeugd speelde ik op het klassieke orgel en trompet bij harmonieverenigingen en in (school)bigbands. Ik voltooide eerst een studie ‘kerkorgel’ aan het Zwolse conservatorium, maar mijn hart bleek te liggen bij de basgitaar. Ik ontdekte de basgitaar met de hit 'Love Games' van Level 42. Als toetsenist in een funkband ontmoette ik George Soumeru, een goede funkbassist (en gitarist). Hij was mijn voorbeeld, door hem ben ik basgitaar gaan spelen. Ik had al snel veel werk in het schnabbel- en jazzcircuit. Ik had mijn instrument gevonden!

Ik ging basgitaar studeren bij docenten David de Marez-Oyens en Theo de Jong in Hilversum (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Ik kreeg bij mijn eindexamen een 8,5 en een eervolle vermelding voor mijn eigen composities. In deze composities komen diverse stijlen tot uiting, met name: funk, soul, jazz en blues. Dit hoor je dan ook terug in de bands waar ik in speel.

Naast het lesgeven aan basgitaarleerlingen coach ik pop-, rock- en jazzbands. Ook kom ik met de muziekschool op basisscholen en middelbare scholen met verschillende projecten en een interactief concert door popdocenten.

 

Tarieven

Neem voor meer informatie over tarieven contact op met de docent.