Nieuws

Korenlint zaterdag 10 sept!


18-05-2022

Korenlint zaterdag 10 sept!


 

Inschrijving JMCO gestart


30-11-2021

Inschrijving JMCO gestart

Maak je samen met anderen muziek? Zin in een uitdaging? Doe mee aan het JMCO,  dé wedstrijd voorjonge muziekgroepen en ensembles in Oost-Nederland. Deelname is mogelijk voor vocale en instrumentale ensembles met minimaal 2 en maximaal 12 leden. Er zijn 2 leeftijdscategorieën t/m 12 jaar en 13 t/m 20 jaar. 

2 april voorronde GIGANT Apeldoorn
9 april voorronde Quintus Kampen
23 april Finale Almelo

Klik hier voor programma 

Klik hier voor reglement

Klik hier voor inschrijfformulier

 

Podiumtalent gezocht!


31-05-2021

Podiumtalent gezocht!

CultuurTalentprijs


01-04-2021

CultuurTalentprijs

De drie genomineerden voor de tweejaarlijks CultuurTalentprijs Deventer zijn bekend! De nieuwe prijs voor veelbelovende Deventer kunstenaars. Vanuit de Deventer gemeenschap zijn 11 voordrachten ingezonden.  Bij de beoordeling heeft de adviescommissie gelet op de artistieke ontwikkeling van de kunstenaars, de kwaliteit van het werk, en de culturele waarde van het werk voor de gemeente Deventer. Na rijp beraad heeft de commissie onderstaande kandidaten voor de prijs genomineerd.

Bart Koldewee – beeldend kunstenaar
Bart Koldewee is een uitzonderlijk kunstenaar, autonoom met een herkenbare abstracte beeldtaal. De adviescommissie roemt de strengheid van Barts grafische beeldtaal, dat het werk eigenzinnig en ook bijzonder maakt.

Bastiaan van Vuuren (artiestennaam Bastian Benjamin) – componist/producer/filmmaker
Bastiaan van Vuuren is een veelzijdig talent. Nog maar 21 jaar jong, heeft hij al een groot aantal producties op zijn naam staan. Op het snijvlak van beeld en geluid weet Bastiaan kunstenaars uit verschillende disciplines met elkaar te verbinden en te inspireren.  

Uitgeverij Petrichor – kunst & literatuur
Uitgeverij Petrichor is een aanwinst voor boekenstad Deventer,  juist omdat Petrichor zich niet beperkt tot de traditionele functie van een uitgeverij als 'doorgeefluik' van het werk van anderen, maar daaraan overtuigend een heel eigen creatieve en artistieke component toevoegt. 

De prijs, bestaande uit een geldbedrag van 4000 euro, is ter beschikking gesteld door de Deventer Cultuurclub, Jeannette Hollaarfonds, Stichting Rudolf H. Schmidtfonds, Stichting Erven Witteveen en Stichting Wesselings-Van Breemen. De organisatie is in handen van Kunstcircuit Deventer.
De uitreiking zal in juni plaatsvinden.

Doe mee aan Deventer Kerst 2020: The movie!


27-10-2020

Doe mee aan Deventer Kerst 2020: The movie!

 

2020 is een bijzonder jaar voor ons allemaal. Corona bepaalt ons leven en gooit roet in ons aller eten. Met zijn allen proberen we om ons niet klein te laten krijgen en ons op een positieve manier door deze periode heen te slaan. Veel activiteiten zoals het Dickens festijn en mooie kerstconcerten kunnen dit jaar niet of slechts in beperkte vorm doorgaan. Dat is echter geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, we gaan nu eens bedenken wat er wèl zou kunnen dit jaar rondom kerst.

We gaan met zijn allen een fantastische kerstfilm maken. Hoe ziet die eruit? Alle koren en ensembles en andere geïnteresseerden kunnen een filmpje maken met een kerstnummer. 
Check hier de coronarichtlijnen van 4 november.

Al die filmpjes worden aan elkaar geplakt en ook aan elkaar gepraat met een leuke presentatie. En bij elkaar gaat dat dan een fantastische film worden. Afhankelijk van de (beeld-)kwaliteit kijken we met DRTV en Mimik of hij ook vertoond kan worden via deze kanalen.  
Dus ga aan de slag en maak een leuk filmpje. De voorwaarden zijn:

 

 1. Voor 15 november geef je aan of je meedoet via amateurkunst@kunstcircuit.nl
 2. Je levert 3 titels aan waaruit de organisatie van The Movie een keuze gaat maken, dit om te voorkomen dat elk koor “stille nacht, heilige nacht” gaat zingen. Bij voorkeur ook voor 15 november.
 3. Het filmpje moet voor 10 december worden ingestuurd (via wetransfer ovv naam vereniging)
 4. Het filmpje moet horizontaal opgenomen worden (tips voor filmen op smartphone: https://www.youtube.com/watch?v=DgKIXVCeRW4; https://www.youtube.com/watch?v=dlmMDW16O74)
 5. Het moet een kerstlied/melodie zijn in kerstsfeer, dus allemaal een kerstmuts op, kerstballen in je haar, verkleed als kerstboom of noem maar op. Laat je fantasie werken en maak er iets moois/leuks van.
   

Ter inspiratie sturen we een link mee van het Wereldkoor Deventer, dat afgelopen voorjaar een filmpje gemaakt heeft waarbij iedereen thuis meezong met een filmpje van de dirigent: https://www.youtube.com/watch?v=BNAXLD29l00. Al deze filmpjes zijn vervolgens onder elkaar geplakt met dit resultaat. Dit vergt natuurlijk wel wat technische kennis, maar je kunt het ook simpeler houden. Buitenopnames met groepen mensen mogen, mits op afstand en mits je stil blijft staan en niet danst. Dus kijk naar wat er kan en laat je niet beperken door alle maatregelen maar geef je creativiteit de kans om iets te ontwikkelen binnen de huidige mogelijkheden. Met zijn allen gaan we het zo voor elkaar krijgen om een fantastisch kerstconcert te maken!

 

Organisatie:

Inez van Gisteren, initiatiefnemer

Lilian Vos, Kunstcircuit

Vera Bon wint Aanmoedigingsprijs


27-05-2019

Vera Bon wint Aanmoedigingsprijs

De Aanmoedigingsprijs, die eens in de twee jaar door Kunstcircuit uitgereikt met het doel veelbelovende (amateur-) kunstenaars een extra stimulans te geven, is dit jaar gegaan naar zangeres, muzikant en tekstschrijver Vera Bon. 
Onder luid applaus ontving Vera zondagmiddag  in De Hip de prijs van €2000 uit handen van wethouder Liesbeth Grijsen. Voor de DCC Aanmoedigingsprijs 2019 waren twee kandidaten genomineerd, naast Vera Bon, documentairemaker Sharon Kromotaroeno.  Twee jonge veelbelovende talenten waar Deventer trots op mag zijn.

Op  het podium ontpopt Vera Bon zich als een ware performer, persoonlijk en innemend. En dat is ook wat Vera het liefste is geen zanger of muzikant maar performer. Haar werk wordt omschreven als puur en poëtisch, krachtige teksten over universele thema’s als angst en liefde. Daarnaast is Vera een veelzijdig artiest en zeer zichtbaar binnen Deventer: zo schreef zij een lied voor de 4 mei herdenking, was een van singer-songwriters bij het seniorenproject Fit-Art en was zij ook te zien als acteur/muzikant in de productie van ID Theater.

De adviescommissie is zeer benieuwd hoe Vera haar plannen gaat uitwerken en hoe zij haar toekomst verder vorm gaat geven. De geldprijs, ook dit jaar gesponsord door de Deventer Cultuurclub, dient ingezet te worden voor de eigen artistieke ontwikkeling.


11-04-2022

Kunstcircuit Deventer is op zoek naar zangers en zangeressen voor het gelegenheidskoor ten behoeve van de dodenherdenking op het Grote Kerkhof op dinsdag 4 mei. Het thema is dit jaar: Vrijheid in verbondenheid. 
Het koor staat onder leiding van Ruth Klijn en zingt couplet 1 en 6 van het Wilhelmus, O Canada en Mag ik dan bij jou! van Claudia de Breij. 

Er staan 2 repetities gepland:
 
Zondag 24 april van 10.00-12.00 uur in de Deventer Schouwburg
Zaterdag 30 april van 10.00-12.00 uur in de Deventer Schouwburg 
Woensdag 4 mei uitvoering (aanwezig vanaf 18.00 uur)
Kunt u zingen, meldt u dan graag aan voor 20 april via amateurkunst@kunstcircuit.nl  o.v.v. stemsoort en eventueel lidmaatschap van een koor.

Aanmelden via amateurkunst@kunstcircuit.nl  ovv stemsoort. 

Uitgeverij Petrichor wint


13-09-2021

Uitgeverij Petrichor wint

1ste CultuurTalentprijs Deventer 

Onder luid applaus ontvingen Martin Knaapen en Marcel Herms van Uitgeverij Petrichor vrijdag 3 september de eerste CultuurTalentprijs Deventer. De cheque ter waarde van euro 4000,-  werd uitgereikt door wethouder Carlo Verhaar.    
Voor de CultuurTalentprijs waren drie kandidaten genomineerd: naast Uitgeverij Petrichor, kunstenaar Bart Koldewee en componist/producer/filmmaker Bastiaan van Vuuren. 

Uitgeverij Petrichor (2018) is een initiatief van kunstenaars Martin Knaapen, Jeroen Diepenmaat en Matthias Kaljouw, en inmiddels een stichting opgericht door Martin Knaapen en Marcel Herms. Uitgeverij Petrichor is - zoals de initiatiefnemers het zelf omschrijven - een podium in boekvorm, waarbij de uitgaven een kunstwerk op zich vormen. Op een bevlogen wijze verbindt Petrichor (beeldend) kunstenaars, denkers en dichters. Het initiatief ademt idealisme. Samen maken en elkaar helpen, daar staat Petrichor voor. 
De adviescommissie ziet een stijgende lijn in de kwaliteit van de uitgaven en waardeert Uitgeverij Petrichor als een aanwinst voor boekenstad Deventer, juist omdat Petrichor zich niet beperkt tot de traditionele functie van een uitgeverij als 'doorgeefluik' van het werk van anderen, maar daaraan overtuigend een heel eigen creatieve en artistieke component toevoegt. Petrichor weet ook interessante buitenlandse kunstenaars en schrijvers aan zich te binden. Daarmee wordt een internationale dimensie toegevoegd die uitstraalt naar het imago van boekenstad Deventer. De adviescommissie ziet in de ambitie een festival te organiseren, een mooie uitdaging om de uitgeverij ook een fysiek podium te bieden en zich daarmee nog meer te manifesteren in Deventer. 
De prijs is  ter beschikking gesteld door de Deventer Cultuurclub, Stichting Jeannette Hollaarfonds, Stichting Rudolf H. Schmidtfonds, Stichting Erven Witteveen en Stichting Wesselings-Van Breemen. De organisatie is in handen van Kunstcircuit Deventer.

Pitch!


12-05-2021

Pitch!

Kunstcircuit zoekt cultureel ondernemers en kunstenaars voor Wijksafari tijdens Kom erbij festival!

Stel je eens voor, een festivalweek voor alle oudere Deventenaren met de stad als festivalterrein. 
En de programmering is niet anders dan elke andere week van het jaar... 
Tijdens het Kom Erbij festival laten we zoveel mogelijk ouderen ervaren hoe mooi het is om mee te doen. Meedoen met wat jij graag doet en plezier geeft. Gewoon op steenworp afstand in je eigen wijk. De organisaties van het Netwerk Ouderen Actief Deventer (NOAD) bundelen de krachten om tijdens de week tegen eenzaamheid (van 1 tot 7 oktober 2021) zo veel mogelijk mensen mee te laten doen. 
Dit doen wij door zoveel mogelijk belemmeringen weg te nemen.

Juist nu! 
In deze bijzondere tijd is meedoen en verbinding van levensbelang. Door de Coronacrisis zijn veel mensen het contact met elkaar verloren, zeker nu de crisis langer duurt dan iedereen vorig jaar durfde te denken. Uit onderzoek uit begin 2021 blijkt het volgende: ouderen zijn door Corona meer aan huis gebonden; ouderen met een lichamelijke beperking komen bijna twee keer zo weinig buitenshuis dan voor de crisis. Ongeveer een kwart oefent zijn of haar hobby’s minder vaak uit. Mede hierdoor is de emotionele eenzaamheid bij ruim een kwart van deze ouderen toegenomen. Er is ook onderzoek gedaan naar wat de kans op eenzaamheid verkleint en wat blijkt; ouderen die meer verbondenheid ervaren in de buurt hebben een kleinere kans op gevoelens van eenzaamheid! 

De wijksafari
Kunstcircuit Deventer wil door middel van een wijksafari op creatieve wijze verbinding brengen tussen de activiteiten voor ouderen in verschillende Deventer wijken. Dit door een fysieke tocht of route langs activiteiten specifiek voor ouderen. 

De pitch!
Kunstcircuit Deventer is op zoek naar kunstenaars, culturele ondernemers en/of bevlogen creatieveling met een fantastische (en haalbaar) idee om de wijksafari tot een unieke beleving te maken. 
Bedenk jij bijvoorbeeld een virtual reality tour door Keizerslanden? Trek jij met een bus vol kunst en cultuur door de Rivierenwijk? Of loods jij mensen door middel van een theaterstuk door Colmschate? Dan zijn we op zoek naar jou!

Stuur voor dinsdag 15 juni korte beschrijving van wie je bent als maker, wat je drijft op dit thema en een korte beschrijving van je idee. Op basis van de inzendingen worden er en aantal concepten uitgekozen om verder uit te werken tot een concreet projectplan met sluitende begroting.

Kaders
Ondanks dat Kunstcircuit creativiteit niet wil belemmeren zijn er een aantal kaders waarbinnen de wijksafari moet voldoen.

Datum van uitvoer: tussen 1 en 7 oktober 2021
Resultaat: een wijksafari voor oudere wijkbewoners bestaande uit minimaal 3 verrassende en creatieve interventies, waarin de ontmoeting en verbinding centraal staan. 
Er is budget beschikbaar voor ontwikkeling en uitvoer.
Randvoorwaarden: neem de geldende coronamaatregelen in acht en organiseer zoveel mogelijk in de buitenlucht. 

Heb je wel een goed idee wie je zou willen bereiken maar niet direct de juiste ingangen? Wij helpen graag mee. De leden van het NOAD hebben een groot netwerk en zijn beschikbaar om mee te denken en te verbinden.

Voor meer informatie en het indienen van pitch kun je contact opnemen met Lennard Gols, programmaleider kunst en cultuur in het sociaal domein, via lennard.gols@kunstcircuit.nl of Lilian Vos, programmaleider amateurkunst en talentontwikkeling via lilian.vos@kunstcircuit.nl

 


 

JMCO gaat online!


04-03-2021

JMCO gaat online!

Om iedereen de kans te geven zich goed voor te bereiden is de aanmelding wat verruimd en hopen van harte dat je weer snel kunt samenspelen.
Hieronder vind je informatie over de nieuwe opzet, data en spelregels.

Hoe werkt JMCO online?

Er is een besloten groep JMCO Online aangemaakt op Facebook. Bijdragen die daarop zijn gepost door deelnemers worden alleen zichtbaar gemaakt voor henzelf, de organisatie JMCO, coaches en juryleden. Reacties daarop kunnen worden aangepast door de organisatie. 
Om aan het platform deel te kunnen nemen is minimaal 1 facebookadres per ensemble nodig. Dit kan van een leerling, ouder of docent zijn.
Tussen 28 maart en 4 juni kun je de filmpje(s) op het platform plaatsen. Vakmusici van de Academia Musici geven op de inzendingen feedback.
Mocht je, naar aanleiding van de feedback, je stuk-(ken ) nog een keer op willen nemen en insturen, dan kan dat, als de definitieve versie maar voor 4 juni gepost is.

    

De jury bestaat uit 3 vakmusici en beoordeelt de definitieve filmpjes. Vervolgens worden de finalisten gekozen: maximaal drie ensembles uit categorie I en maximaal drie uit categorie II.
Op 19 juni volgt de uitslag en vindt de finale plaats. Hoe die Finale precies vormgegeven zal worden, zal tegen die tijd besloten worden, rekening houdend met alle COVID-19 maatregelen.
Uiteraard wordt hierover tijdig gecommuniceerd met de deelnemers.

Reserveer alvast 19 juni in je agenda.

Spelregels voor JMCO-online deelname

 • Aanmelding is vereist (en kan tot 10 mei 2021.(Klik hier )
 • Inzending is alleen tussen 28 maart en 4 juni mogelijk;
 • De filmpjes mogen niet gemonteerd worden. Dus niet knippen en plakken. Wel mogen de afzonderlijke delen aparte filmpjes zijn;
 • De geluidskwaliteit moet voldoende zijn om te beoordelen (dus zijn alle instrumenten/ forte piano enz. goed zijn te horen);
 • Neem je filmpje horizontaal op met een goede smartphone of camera;
 • Geef bij de opname aan om welk stuk het gaat;

De jury let o.a. op:

 • Muzikale voordracht en interpretatie;
 • Techniek en beheersing van het instrument
 • Presentatie en interactie;
 • Keuze en opbouw van het programma (zo mogelijk oorspronkelijk  Samenspelrepertoire)
 • Duo’s: de nadruk ligt op gelijkwaardigheid in repertoire.

Nieuw: DeventerCultuurlink.nl


24-08-2020

Nieuw: DeventerCultuurlink.nl

Terug van vakantie en op zoek naar een leuke cursus of workshop op het gebied van dans & beweging, beeldende kunst, theater, schrijven, muziek & zang of fotografie? Kijk dan op de nieuwe site deventercultuurlink.nl.  Vraag en aanbod in de amateurkunst komen hier bij elkaar. Laat je informeren en inspireren. Je kunt in Deventer meer doen dan je denkt!

Naast lessen, cursussen en workshops, is er ook een overzicht van de vele  amateurkunstverenigingen, die Deventer rijk is. Via  een eenvoudig zoekmenu kun je gericht zoeken naar specifiek aanbod zoals muziek voor peuters of theater voor volwassenen.  Onder Vraag & Aanbod vind je een prikbord met oproepen, denk aan het zoeken van leden of vrijwilligers, of de vraag naar grote en goed geventileerde repetitieruimten.

En voor wie op zoek is naar een voorstelling, concert of activiteit voor en door amateurkunstenaars is er de evenementenkalender.

Ben je aanbieder van een workshop of cursus of staat je vereniging er niet op? Vul het contactformulier en ontvang alle info.

Uiteraard is er volop aandacht voor nieuws uit het veld.  Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Deventercultuurlink.nl  is een initiatief van  Kunstcircuit Deventer.

www.deventercultuurlink.nl  

Trio Kaukasus uit Deventer wint JMCO


12-05-2019

Trio Kaukasus uit Deventer wint JMCO

Zaterdag 11 mei vond het slotstuk plaats van het Jeugd Muziek Concours-Oost, een wedstrijd voor muziekensembles uit de oostelijke provincies in de leeftijd tot en met 20 jaar. In twee voorronden waren 6 ensembles geselecteerd om deel te nemen aan de Ensembledag en het Finaleconcert in Almelo.

Het pianoduo Jiri van den Assem en Bela Bijtelaar en het Trio Kaukasus bestaande uit Anna Martirosian (viool), Freke van Krimpen (viool) en  Philo van de Scheur (piano) behoorden tot de zes finalisten. De Deventer muzikanten komen allen voort uit Deventer TalentXL, het stadsbrede talentenprogramma gecoördineerd door Kunstcircuit.


Na een hele dag coaching en workshops o.l.v docenten van de Acedemia Musica speelden de ensembles in Finaleconcert  voor een deskundige jury. Trio Kaukasus werd uitgeroepen tot winnaar van de oudste categorie, de prijs voor de jongste categorie ging naar Gruppo Manniana uit Kampen.  Volgens juryvoorzitter lagen de vier ensembles uit de oudste categorie dicht bij elkaar, maar was het Trio Kaukasus die de jury wist te betoveren met hun uitvoering van het adagio uit Spartacus van Aram Khachaturian.

Voor het eerst sinds jaren is er weer een winnaar uit Deventer!

Corona maatregelen vanaf 15 januari


19-01-2022

Corona maatregelen vanaf 15 januari

Vanaf 15 januari:
Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening, zoals kunstencentra, muziek- en dansscholen, broedplaatsen en repetitieruimten zijn vanaf 15 januari weer open voor beoefening. Er is geen publiek toegestaan en er moet 1,5 meter afstand worden gehouden. Voor volwassenen is gebruik van een coronatoegangsbewijs verplicht.
Regels voor lessen en repetities
•    Kunst en cultuurbeoefening is binnen en buiten toegestaan door professionals en amateurs. Hierbij mag geen publiek aanwezig zijn.
•    Voor locaties voor kunst- en cultuurbeoefening gelden geen sluitingstijden.
•    Op locaties voor kunst- en cultuurbeoefening geldt binnen geen maximum aantal personen, maar de norm van 100% van de 1,5 meter capaciteit.
•    Iedereen vanaf 18 jaar moet 1,5 meter afstand houden, tenzij dit belemmerend voor de kunst- en cultuurbeoefening. Jongeren tussen de 13 en 17 jaar moeten wel 1,5 meter afstand houden ten opzichte van volwassenen, niet ten opzichte van elkaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.
•    Iedereen vanaf 18 jaar heeft een coronatoegangsbewijs nodig, zowel binnen als buiten
•    Het gebruik van mondkapjes is binnen verplicht vanaf 13 jaar, zowel bij verplaatsing door de locatie als op een zitplaats. Alleen als het dragen van een mondkapje de beoefening van de podiumkunsten of het acteren belemmert, hoeft het mondkapje niet op.
•    Groepslessen en repetities in groepsverband zijn toegestaan.
•    Zingen is binnen en buiten toegestaan.
Cultuureducatie in schoolverband
Cultuureducatie op scholen is als onderwijsactiviteit mogelijk. Dat kan op een locatie van de school of op een externe locatie, zoals een theaterzaal. De activiteiten (bijvoorbeeld workshops en schoolvoorstellingen) kunnen alleen plaatsvinden zonder publiek. Medeleerlingen, docenten, begeleiders en ander personeel worden niet als publiek gezien
Zie ook

 

Doe mee aan de expo Open UP!


15-07-2021

Doe mee aan de expo Open UP!

De deuren gaan weer open, het nieuwe seizoen staat voor de deur en ook kunst & cultuur mogen weer gezien en gehoord worden. 
Het is weer tijd voor een expositie! Misschien heb je tijdens de lockdown een werk gemaakt of misschien wil je juist vooruitkijken. Het mag allemaal, want het gaat om jouw artistieke kijk op de dingen die gebeuren. 

De inschrijving staat open voor de disciplines: schilderen, tekenen, etsen en fotografie.

Meedoen? Mail naar amateurkunst@kunscircuit.nl ovv naam en telefoonnummer en een foto van je werk. Je ontvangt dan bericht of je werk wordt opgenomen in de expositie. Voorwaarde is wel dat het werk hangklaar moet worden aangeleverd.
Deadline voor aanmelden is 15 augustus. 
Het werk wordt in de maand september geëxposeerd in Kunstcircuit (Keizerstraat 70). 

WBTR


15-04-2021

WBTR

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Wat betekent de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) voor jouw stichting of vereniging? Wat is voor jou relevant, en welke acties moet je ondernemen? Wij zetten een aantal handige checklists, stappenplannen en invuldocumenten op een rij die je helpen dit helder te krijgen.

Afspraken maken over kwaliteit van bestuur

Met ingang van 1 juli 2021 treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen in werking en moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan deze nieuwe wet. De wet is bedoeld om de kwaliteit van besturen te verbeteren, misstanden te voorkomen, en verenigingen en stichtingen die met publiek geld werken te voorzien van een goed bestuur.

Op dit moment krijgen wij veel vragen over verschillende bepalingen uit deze wet die relevant zijn voor verenigingen en stichtingen in de cultuursector. Denk hierbij aan:

Bestuursmodel

Positie en plichten bestuursleden en toezichthouders

Hoofdelijke persoonlijke aansprakelijkheid voor bestuursleden

Financieel beleid en goedkeuring van uitgaven

Integer bestuur en vastleggen van afspraken

Regels omtrent tegenstrijdige belangen (belangenverstrengeling)

Procedures bij grote uitgaven of investeringen

Meervoudig stemrecht

De nieuwe wet vraagt om na te denken over al deze zaken, en waar nodig binnen de vereniging of stichting nadere (nieuwe) afspraken te maken en eventueel de statuten hierop aan te passen. Let op: de statuten hoeven niet voor 1 juli aangepast te worden. Wel is het zaak dat eventuele aanpassingen en/of veranderingen meengenomen worden bij de eerstvolgende statutenwijzigingen.

Handige documenten

Aan de hand van de volgende websites, checklists, stappenplannen en invuldocumenten kun je precies bekijken wat de WBTR voor jouw organisatie betekent, wat er verandert, welke zaken dienen te worden vastgelegd, en hoe je je hier als bestuurder op voorbereidt

Checklist - NOV Platform Vrijwillige Inzet
Waarvoor is de WBTR bedoeld, en wat zijn de gevolgen voor verenigingen en stichtingen? Aan de hand van een checklist wordt ondermeer ingegaan op mogelijke bestuursmodellen, regels voor aansprakelijkstelling, de tegenstrijdige belangenregeling, en de regeling m.b.t. stemrecht.

Stappenplan - Zuyd Legal Lab & Huis voor de Kunsten Limburg
Huis van de Kunsten Limburg en Zuyd Legal Lab stellen een stappenplan beschikbaar. Het stappenplan wordt per email toegezonden. Via dit plan word je stap voor stap uitgelegd hoe je kan voldoen aan de nieuwe WBTR. Naast dit stappenplan geeft Zuyd Legal Lab ook inzicht in de gevolgen van de WBTR

Invuldocument - Handboek goed bestuur voor stichtingen
Invuldocument - Handboek goed bestuur voor verenigingen
Dit prachtige en vooral praktische handboek van DKK Gelderland is een must voor elke stichting of vereniging. Middels alle opgenomen artikelen uit de WBTR kan je alle zaken invullen die spelen binnen jouw stichting or vereniging, en vastleggen in dit handboek

Checklist - K.N.M.O.
De Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie heeft een checklist samengesteld die een beeld geeft wanneer je als vereniging of stichting actie dient te ondernemen m.b.t. de verschillende wijzigingen.

Handreiking - Kunstgebouw
Kunstgebouw gaat uitgebreid in op wat er is gewijzigd en waar je als vereniging of stichting rekening mee moet houden. In een handreiking zetten zij uiteen welke verplichte acties je als stichting of vereniging moet nemen en welke onderwerpen je intern dient te bespreken.

Kamer van Koophandel
De KvK gaat uitgebreid in op het aanstellen van een Raad van toezicht of Raad van Commissarissen. Beide zijn overigens niet verplicht. Je kunt met de nieuwe wet bij het aanstellen van een RvC kiezen voor een one tier board- of voor een two tier board-systeem.

WBTR
De wet zelf kent ook een website. Hier wordt ingegaan op de volgende zaken: Wat is WBTR, veelgestelde vragen, en men biedt tegen betaling een stappenplan aan.

Webinar - Frank Röben
Frank is notaris bij Kienhuis Hoving en gespecialiseerd in verenigingsrecht. Speciaal voor voorzitters, penningmeesters en/of secretarissen van een vereniging gaat Frank middels deze webinar in op het nieuwe verenigingsrecht, waaronder het belang van statuten, de wettelijke taken en verantwoordelijkheden van bestuurders, de nieuwe norm van taakvervulling door bestuurders, privé aansprakelijkheidstelling, de nieuwe tegenstrijdig belang-regeling, en digitaal vergaderen. Wat mag wel, wat mag niet, en nog veel meer.

 

 

Amateurkunst en Corona


18-11-2020

Amateurkunst en Corona


Update: 23  februari  2021

Lockdown blijft grotendeels van kracht

Het kabinet heeft op 23 februari besloten dat de lockdown en de avondklok tenminste tot en met 15 maart van kracht blijven. Om het coronavirus terug te dringen, moeten het aantal contactmomenten, groepsvorming en reisbewegingen tot een minimum beperkt blijven. De essentie van dat pakket is dat iedereen zoveel mogelijk thuisblijft.
Klik hier voor meer info Rijksoverheid.

 

Om repetities, lessen  en optredens weer verantwoord te laten plaatsvinden zijn er door de sector protocollen opgesteld. Hieronder vind je de belangrijkste:

Cultuureducatie
Klik hier voor protocol Cultuureducatiie

Dans:  Klik hier voor dansprotocol 

Koorzang: Klik hier voor protocol . 

Muziekverenigingen: Klik hier voor Protocol muziekverenigingen

Het protocol zal een update krijgen bij wijziging van maatregelen, versoepelingen of wanneer er andere redenen zijn die aanleiding geven tot aanpassingen.

Zie ook voor meer info en veelgestelde vragen: 

BALK

LKCA

KNMO

Dansondernemers Nederland

 

 

 

Auditie Deventer TalentXL


16-06-2020

Auditie Deventer TalentXL

Deventer TalentXL! zoekt talentvolle muzikanten en zangers

Deventer TalentXL is een stadsbreed talentenprogramma voor talentvolle en gemotiveerde muzikanten en vocalisten tot en met 18 jaar.
Op zondag 209 september vinden de audities plaats voor het nieuwe seizoen. 

Ben je muzikant, klassiek of lichte muziek? Of ben je vocalist? Ben je jonger dan 19 jaar?
Ben je bereid meer tijd en energie te steken in je instrument / stem? Wil je graag optreden?
Kun je deze vragen met ja beantwoorden, dan is Deventer TalentXL er voor jou!  

Geef je op voor de audities op zondag 20 september via https://nl.surveymonkey.com/r/LMRBFDG

Deventer TalentXL is een initiatief van Kunstcircuit Deventer i.s.m. Deventer muziekdocenten.

 

2 Deventer ensembles in finale JMCO


15-04-2019

2 Deventer ensembles in finale JMCO

Tijdens voorronden in Apeldoorn en Kampen zijn twee Deventer muziekensembles geselecteerd voor de Finale van het JeugdMuziek Concours Oost op 11 mei in Almelo.

Het pianoduo Jiri van den Assem en Bela Bijtelaar en het Trio Kaukasus bestaande uit Anna Martirosian (viool), Freke van Krimpen (viool) en Philo van de Scheur (piano) zullen met 4 andere ensembles uit Overijssel en Gelderland deelnemen aan de finale. De Deventer muzikanten komen allen voort uit Deventer TalentXL, het stadsbrede talentenprogramma gecoördineerd door Kunstcircuit.

De finale bestaat uit een Ensembledag  een intensieve trainingsdag, waarbij de ensembles diverse workshops en coaching krijgen aangeboden, gegeven door vooraanstaande docenten/musici van Academia Musica. Ter afsluiting  spelen alle ensembles op het Finaleconcert in Hof88 in Almelo.

 

 Jiri & Bela