Nieuws

Rappers gezocht!


14-03-2019

Rappers gezocht!

Wat is D-Town Rap Riots?
D-Town Rap Riots is dé rapcompetitie voor jonge rappers uit Deventer en omstreken. Ben jij tussen de 14 en 22 jaar en heb jij altijd al op het podium willen staan? Schrijf je dan snel in voor D-Town Rap Riots! Wist je trouwens dat meerdere hiphop artiesten jou al voorgingen? Zo zijn Snelle, Paul Sinha en Purp Sagir hun carrière ooit begonnen bij D-Town Rap Riots!

Wat kan je winnen?
Wat dacht je van een optreden op het podium van het Burgerweeshuis tijdens de finale? Een workshop, feedback van een professionele jury en een dik prijzenpakket? Daarnaast ontmoet je andere rappers en krijg je de kans jouw vrienden en familie te laten zien wat jij in huis hebt!

Hoe kan je mee doen?
Nog nooit op het podium gestaan? Net je aller eerste opname gemaakt? Al jarenlange ervaring? Voor D-Town Rap Riots maakt het niet uit! Zolang jij tussen de 14 en 22 jaar bent en uit omgeving Deventer komt is D-Town Rap Riots voor jou!

Stuur vóór 22 april een mail naar rapriots@burgerweeshuis.nl met de volgende info:
-    Naam
-    Artiestennaam
-    Telefoonnummer
-    Leeftijd
-    Woonplaats
-    Link naar je muziek (geen vereiste)
Vergeet niet alvast de volgende data alvast in je agenda te zetten:

Voorronde 1:
Woensdag 1 mei
The Mall – Rivierenwijk
Gratis entree

Voorronde 2:
Donderdag 2 mei
Walhalla – centrum
Gratis entree

Finale ft. Snelle
Zaterdag 25 mei
Burgerweeshuis
Deur: 19.30 / Start: 20.00
Gratis entree

D-Town Rap Riots is een samenwerking tussen Jongerenwerk Raster en het Burgerweeshuis en wordt medemogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.

Vrijwilligers gezocht voor film Theater Onbeperkt


31-10-2018

Vrijwilligers gezocht voor film Theater Onbeperkt

Theater Onbeperkt, een theatergroep voor mensen met en zonder beperking bestaat komend seizoen 10 jaar. Om dat te vieren zal Theater Onbeperkt in samenwerking met het Titus Brandsmahuis, Kunstcircuit, Theateratelier ToiToiToi en de Videogroep Olst-Wijhe een bijzonder filmproject starten. In de film staat het omdraaien van de standaard centraal:
Een dorp dat compleet wordt bewoond en gerund door mensen met een beperking raakt uit balans wanneer er zich een ‘normaal gezin’ vestigt. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen.
De film zal worden opgenomen in Deventer en Olst. Acteurs met een beperking van Theater Onbeperkt zullen de hoofdrollen van de film op zich nemen. De andere rollen zullen worden ingevuld door andere mensen met een beperking. Dat kan verstandelijk, lichamelijk, visueel, auditief of meervoudig zijn.

 

Interesse?

 

Dan kunt u contact opnemen met de regisseur.

Luisella Lai
06 25277275

theateronbeperkt@gmail.com

 

Geef je op voor Deventer Levende Etalages


26-06-2018

Geef je op voor Deventer Levende Etalages

 

Op koopzondag 7 oktober is het weer zover: Deventer Levende Etalages! Doe je mee?

 

Deventer Levende Etalages draait om beleving en interactie in de Deventer binnenstad. Het is een unieke samenwerking tussen de Deventer amateurkunst en de winkeliers in de Deventer binnenstad. Winkeliers hebben deze dag (nog) meer beleving in hun etalage en de amateurkunstenaars hebben een podium om zich te tonen aan het winkelende publiek. Iedere deelnemende winkel heeft een “levende act” die plaats vindt in de etalage, waarbij alle (podium)kunstdisciplines welkom zijn. Het is een evenement voor en door de ondernemer dat zich afspeelt in de winkelstraten en in de winkels.

 

Het kunnen korte optredens zijn, living statue-achtige performances, schilderen in de etalage, een acteur of model zijn die de kleding of schoenen laat zien, maar dit kan ook iemand zijn die een demonstratie geeft.

 

Thema voor de editie van 2018 is in het kader van Deventer 1250: “Hoera, Deventer 1250 jaar”.

Het verjaardag gevoel kan in de etalages en met de acts eenvoudig worden aangewakkerd met slingers, ballonnen, traktaties, feest! Bovendien kunnen winkeliers die een eigen jubileum te vieren hebben mooi aanhaken. Dat kan overigens met iedere verjaardag: “Hoera, 8-jarig bestaan!”.

Het thema is een leidraad voor de groepen en mag zeer breed geïnterpreteerd worden.

 

tijden: Het evenement vindt plaats op zondag 7 oktober van 13:00-17:00. Uiteraard met zelf in te plannen pauzes.

 

contact: Wij koppelen artiesten aan ondernemers en vragen alle artiesten om van tevoren even langs te gaan om de speelplek te bekijken en details door te spreken met de ondernemer. We verwachten van de ondernemers dat de artiesten wat te drinken aangeboden krijgen, naar de wc kunnen en er een plek is waar ze hun spullen kunnen laten.

 

etalages: Het is de bedoeling dat de act zoveel mogelijk onversterkt en ook daadwerkelijk ín de etalage plaats vindt. Als er toch een link met buiten is, overleg dan zelf even met de buur-winkeliers en artiesten, zodat niemand last van elkaar heeft en alle acts de aandacht krijgen die ze verdienen.

 

€€€: Artiesten ontvangen € 30,- per act/act als onkostenvergoeding voor deelname. Deelnemers ontvangen dit contant op 7 oktober.

 

Aanmelden en contact: productieleider Deventer Levende Etalages:

Annemarie Bakker

06-25308455

DeventerLevendeEtalages@gmail.com 

Programma DOP!


08-02-2018

Programma DOP!

Klik hier voor het programma DOP. Let op wijzgingen onder voorbehoud. 

 

 

Programma DOP


20-02-2017

Programma DOP

Klik hier voor programma Deventer Open Podium op 5 maart aanstaande.

Winnaars JMCO


20-06-2016

Winnaars JMCO

Trio Q-uasi en Dos Musicos
Zaterdag 18  juni vond de afronding plaats van het Jeugdmuziekconcours Oost (JMCO), een wedstrijd  voor muziekensembles uit de oostelijke provincies in de leeftijd tot en met 20 jaar. De 6 ensembles die uit 2 voorronden waren geselecteerd kregen die dag een intensieve
training en coaching o.l.v. muzikanten  van het Cascata Strijtrio. De dag werd afgesloten met een Finaleconcert in de Deventer Schouwburg voor publiek en een deskundige jury.
Na het Finaleconcert werden de twee prijswinnaars bekendgemaakt, waarbij vooral was gelet op samenspel, repertoirekeuze, techniek en zuiverheid. Trio Q-uasi uit Kampen werd tot winnaar uitgeroepen in de jongste categorie en het duo Dos Musico eveneens uit Kampen tot winnaar van de oudste categorie.  
De winnende ensembles ontvingen een waardebon voor een professionele cd-opname uit handen van juryvoorzitter Aljosja Buijs.
En voor alle ensembles die meededen aan het Finaleconcert is er een  professionele video-opname van het Finaleconcert.
JMCO is een co-productie van: Leeuwenkuil, Kaliber Kunstenschool, Markant Apeldoorn,  ArtEZ Conservatorium en Bureau Kunstcircuit.

Foto's: George Fahner

 

Programma Deventer MuziekMaak Dag


22-01-2019

Programma Deventer MuziekMaak Dag

 

De Deventer MuziekMaak Dag op zondag 3 februari (14.00-17.00 uur) wordt één groot muzikaal feest en alle kinderen zijn van harte uitgenodigd een toontje mee te spelen of zingen. Kom je ook?

Toegang is gratis en uiteraard zijn ouders, grootouders en broertjes en zusjes van harte welkom.

Klik hier voor programma (wijzigingen onder voorbehoud)

 

De Deventer MuziekMaak Dag  is een initiatief van Kunstcircuit Deventer i.s.m. Lions Deventer en Muzieknetwerk Salland.

 

DDD programma is online!


25-10-2018

DDD programma is online!

Gelegenheidskoor 4 mei


06-04-2018

Gelegenheidskoor 4 mei

 

Kunstcircuit Deventer is op zoek naar zangers en zangeressen voor het gelegenheidskoor ten behoeve van de dodenherdenking op het Grote Kerkhof op vrijdag 4 mei.

Het koor staat onder leiding van Karel Tadema en zingt 2 coupletten van het Wilhelmus, O Canada en Hymn to the fallen.

Er staan 2 repetities gepland op zaterdag 21 en zaterdag 28 april van 10.00-12.00 uur in de Deventer Schouwburg. Op donderdag 4 mei wordt iedereen om 18.00 uur verwacht.  

Kunt u zingen, meld u dan voor 20 april aan via amateurkunst@kunstcircuit.nl  o.v.v. stemsoort en eventueel lidmaatschap van een koor. Bij aanmelding ontvangt u tekst en bladmuziek.

 

Winnaars JMCO 2017


27-06-2017

Winnaars JMCO 2017

Het JeugdMuziekConcours Oost (JMCO) is een wedstrijd voor muziekensembles uit de oostelijke provincies in de leeftijd tot en met 20 jaar.  Op zaterdag 24 juni speeldende zes  finalisten op het Finaleconcert voor een deskundige jury en publiek in de kleine zaal van de Deventer Schouwburg.
Het Finaleconcert vormde de afsluiting van het Concours dat op zaterdag 17 juni is gestart met een voorronden in Apeldoorn, waaraan 12  muziekensembles uit Overijssel en Gelderland deelnamen. Hieruit werden 6 muziekgroepen geselecteerd  voor de Ensembledag, een intensieve trainingsdag voor alle geselecteerde ensembles. De ensembles volgen deze dag diverse workshops, gegeven door vooraanstaande docenten/musici zoals de leden van het Storioni Trio.  

Winnaars:

categorie I: pianoduo Kyra en Eddie (Kyra van der Molen en Eddie van Hout)

categorie II: piano en zang trio (Nardi Thonen, Laura Troost en Carmen de Haan)

Elek ensemble ontving een geldprijs van 150 euro. Alle finalisten krijgen een video-opname van het concert toegestuurd.

Transitie


08-02-2017

Transitie

Er verandert veel in de wereld van Kunst & Cultuur, zo ook voor Leeuwenkuil kunstencentrum/Kunstcircuit. Vanwege landelijke ontwikkelingen en bezuinigingen door de gemeente krijgt onze organisatie het komende jaar te maken met een omvangrijke  reorganisatie. Omdat wij geloven dat de Leeuwenkuil/Kunstcircuit een onmisbare verbindingsfunctie heeft in de stad is er, in samenwerking met onze partners, een passend toekomstplan ontwikkeld voor een vernieuwde organisatie.

In april 2016 heeft de gemeente definitief besloten flink te bezuinigen op de subsidie van de Leeuwenkuil. Mede hierdoor zijn wij genoodzaakt de organisatie anders in te richten. De Leeuwenkuil wordt een kleine, flexibele netwerkorganisatie die zorg blijft dragen voor de inzet van kunst & cultuur in de stad. In co creatie met partners en stakeholders geven we vorm aan de programma’s Onderwijs, Wijken & Welzijn, Vrije Tijd en Amateurkunst en een Culturele ontmoetingsplek. Toegankelijkheid en kwaliteit van culturele lessen en cursussen horen daarbij, mede als projecten en trainingen voor specifieke doelgroepen.

De reorganisatie betekent ook een samenvoeging van de Leeuwenkuil met Bureau Kunstcircuit. Kunstcircuit werkt als onafhankelijk bemiddelaar voor primair onderwijs, amateurkunstverenigingen en Deventer wijken en buitengebied. Onafhankelijk van elkaar, maar ook in samenwerking met elkaar is er tot op heden sprake geweest van twee namen.  Na de reorganisatie zullen alle afdelingen verder gaan als één versterkte organisatie onder één noemer.   

De nieuwe organisatie
In de rol van expert, verbinder en aanjager zal de focus meer dan voorheen gericht zijn op cultuureducatie in het onderwijs. Het programma Onderwijs zet zich breed in voor projecten, trainingen, samengestelde programma’s, talentontwikkeling en multidisciplinaire samenwerkingen. Zij geven onafhankelijk advies en begeleiding aan alle Deventer scholen en cultuuraanbieders.

Wijken en Welzijn geeft antwoord op een maatschappelijke vraag van specifieke doelgroepen en gaat de samenwerking aan met o.a. wijkteams, wijkbewoners en zorgpartners. Binnen het programma Vrije Tijd en Amateurkunst bieden we ondersteuning voor amateurkunstverenigingen en huisvesting waar aanbieders en partners een gevarieerd aanbod mogelijk maken. Onze huidige docenten zullen niet meer in vast dienstverband hun lessen aanbieden, maar krijgen de mogelijkheid om als zelfstandig ondernemer samen te werken met de nieuwe organisatie. Onze locaties bieden een goede huisvesting en worden culturele ontmoetingsplekken; alle culturele aanbieders en amateurs zijn welkom om onze ruimtes te huren!

Hoe verder?
Wij streven ernaar per 1 augustus 2017 te starten met de nieuwe organisatie, maar afhankelijk van de besluitvorming in de gemeenteraad kan dit verschoven worden naar januari 2018. Onze docenten maken uiterlijk 1 juni kenbaar of zij als zelfstandig ondernemer verbonden willen blijven. Op basis hiervan zal de organisatie verder worden ingericht en uitgebouwd. Klanten en huurders krijgen de mogelijkheid om hun activiteiten bij de Leeuwenkuil voort te zetten op de huidige locatie.

Wij spannen ons in om de overgang van de organisatie zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen voor onze klanten en medewerkers en wij hopen oude bekenden en nieuwe geïnteresseerden in de nieuwe organisatie te mogen verwelkomen. Houd onze website in de gaten voor verdere ontwikkelingen rondom de reorganisatie.

 

Nieuw: Deventer MuziekMaak Dag


01-11-2018

Nieuw: Deventer MuziekMaak Dag

Hoe mooi zou het zijn als ieder kind in Deventer de kans krijgt een instrument te spelen. Met de Deventer MuziekMaak Dag (DMMD) wordt hiertoe een aftrap gegeven. Een laagdrempelige middag, met een groot aanbod van instrumenten, waar je actief en passief kan genieten van muziek maken en je een overzicht krijgt van de muzikale mogelijkheden die Deventer biedt. Een muzikaal feestje voor jong en iets ouder.Hoe mooi zou het zijn als ieder kind in Deventer de kans krijgt een instrument te spelen. Met de Deventer MuziekMaak Dag (DMMD) wordt hiertoe een aftrap gegeven. Een laagdrempelige middag, met een groot aanbod van instrumenten, waar je actief en passief kan genieten van muziek maken en je een overzicht krijgt van de muzikale mogelijkheden die Deventer biedt. Een muzikaal feestje voor jong en iets ouder.

DMMD in het kort:

 • op zondag 3 februari 2019 van 14.00 uur tot 17.00 uur in de Deventer Schouwburg.
 • voor alle basisschoolleerlingen in Deventer e.o.
 • doel: kinderen te enthousiasmeren om een instrument te gaan bespelen en te genieten van het  maken van muziek.

Daarnaast willen we graag een beeld geven van alle mogelijkheden die er zijn om muziek te maken in Deventer

 • het wordt een inloopmiddag met een gevarieerd programma:
 • optredens in diverse zalen  
 • workshops op gezette tijden
 • infomarkt over alle mogelijkheden omtrent muziekonderwijs
 • deelname voor kinderen is gratis
 • de PR voor deze middag:
 • via flyers naar basisscholen
 • diverse krantenartikelen
 • via muziekdocenten die les geven op scholen
 • via social media: twitter en facebook en onze website
 • we gaan er van uit dat er ongeveer 250 kinderen komen
 • organisatie is in handen van Kunstcircuit Deventer  ism  Lions Club en Muzieknetwerk Salland.

 

Doet u mee?

Om een zo’n compleet mogelijk overzicht te geven van de muziekmogelijkheden in  Deventer schrijven we je aan met de vraag: Doet u mee? Dat kan door:

 • het geven van een workshop. Iedere 25 minuten start er een nieuwe workshop van die 20 minuten lang duurt. Wilt u een workshop aanbieden dan horen wij graag het onderwerp is.
 • het bemannen van een kraam op de informatiemarkt: Iedereen kan een tafel krijgen voor informatiemateriaal. Ook kunnen kinderen bij de tafel een instrument proberen, mits dit niet te veel overlast voor de buren geeft.
 • het verzorgen van een optreden: bijvoorbeeld leerlingen die spelen, een heel orkest dat speelt, etc. Voorwaarde is dat er minimaal 50% jeugd in speelt. Het is immers een middag voor kinderen en het stimuleert hen meer dat ze kinderen zien spelen dan alleen een groep met ‘grijze haren’ (hoe mooi die ook muziek kunnen maken!)
 • een combinatie van de 3 bovengenoemde punten (dus bv een stand en een workshop aanbieden)

 

Kosten:

De organisatiekosten komen voor rekening van Kunstcircuit en via subsidies. Aan de muziekverenigingen vragen we een bijdrage door de kosten van de dirigent op zich te nemen, als u op gaat treden.

Aan muziekpraktijken en individuele muziekdocenten  vragen we een kleine bijdrage van € 25,-. Daarvoor bereikt u een groot aantal kinderen en kunt u op een leuke en efficiënte wijze reclame maken voor uw muziekpraktijk. Zo kunnen we de kosten samen dragen.

 

Bent u enthousiast geworden?

We hopen natuurlijk dat we u enthousiast hebben gemaakt voor de DMMD.
Vindt u dit een goed initiatief en wilt u graag meedoen vul dan het inschrijfformulier in via deze link: 
https://nl.surveymonkey.com/r/7XNNXNG
U ontvangt een bevestiging en in de tweede helft van januari wordt u vervolgens geïnformeerd over de praktische- en organisatorische zaken.

 

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met Lilian Vos, amateurkunst@kunstcircuit.nl. of via 06 55305007.
 

In samenwerking met: Lions Deventer, Muzieknetwerk Salland 

Audities Deventer TalentXL!!


21-08-2018

Audities Deventer TalentXL!!

Deventer TalentXL is een talentontwikkelingsprogramma voor jonge talentvolle musici en vocalisten uit Deventer.

Ben je muzikant, klassiek of lichte muziek?
Of ben je vocalist?
Ben je jonger dan 19 jaar?
Ben je bereid meer tijd en energie te steken in je instrument / stem?
En heb je les van een bevoegd docent in het vak dat hij / zij doceert?
Kun je deze vragen met ja beantwoorden, dan is Deventer TalentXL er voor jou!  

Wat staat er op het programma?
•    Extra lestijd bij je eigen docent tot een maximum van 250 euro
•    Samenspelzaterdagen
•    Theorielessen
•    Workshopprogramma’s
•    Deelname aan een TalentXL - ensemble
•    Ensembles (selectie) nemen deel aan het Jeugdmuziek Concours Oost
•    Spelen op Spot op Deventer Talent in de foyer van de Deventer Schouwburg
•    Overige optredens op uitnodiging
•    Begeleiding bij optredens

Audities
Om tot Deventer Talent XL toegelaten te worden, moet auditie worden gedaan. Een onafhankelijke selectiecommissie zal bepalen of je wordt toegelaten tot Deventer TalentXL!

Wat speel jij tijdens de auditie?
•    Twee stukken van verschillend karakter of 1 stuk met verschillende karakters
•    Totale speeltijd is maximaal 6 minuten
•    Voor eventuele begeleiding dien je zelf te zorgen

Waar let de commissie op?
•    Muzikaliteit
•    Motivatie
•    Podiumpresentatie

Wanneer en waar?
ZONDAG 30 SEPTEMBER

Locatie: Kunstcircuit Deventer, Keizerstraat 70 (voorheen Leeuwenkuil)

Voor talenten die zijn toegelaten en hun ouders wordt in oktober een info-avond georganiseerd. Eigen bijdrage (okt-juni 2019) is € 100,-

Meld je aan via https://nl.surveymonkey.com/r/QJT7XZD. Deadline voor aanmelden is uiterlijk 15 september 2018.

Deventer TalentXL is een initiatief van Kunstcircuit Deventer i.s.m. Deventer muziekdocenten.

Spot op Deventer TalentXL!


12-03-2018

Spot op Deventer TalentXL!

Deventer TalentXL is een nieuw talentenprogramma voor talentvolle en gemotiveerde muzikanten en vocalisten  tot en met 18 jaar. In november zijn 10 talenten uit Deventer geselecteerd, onder wie 2 zangeressen. Met een intensieve kick-off dag is het programma eind januari van start gegaan.

Op zondag 25 maart presenteren de talenten zich in de Deventer Schouwburg. Het concert start om 12.00 uur en de toegang is gratis.  Naast solo optredens zullen ook een aantal ensembles spelen. Iedereen is van harte uitgenodigd te komen luisteren.

Inschrijving Vrijetijdsmarkt gestart!


08-05-2017

Inschrijving Vrijetijdsmarkt gestart!

De Vrijetijdsmarkt vindt dit jaar plaats op zaterdag  9  september in de Lebuinuskerk  (11.00 – 16.00 uur).
Naast infostands waar het publiek zich kan informeren over cursussen, verenigingen en het aanbod van diverse instellingen, zijn er ook verschillende presentaties, workshops en demonstraties.
Wilt u uw cursusaanbod, concert of vereniging presenteren dan kunt u niet ontbreken op de Vrijetijdsmarkt. Deventer verenigingen en organisaties met een vrijetijdsaanbod op het gebied van sport, recreatie, natuur & milieu tot educatie, zorg, welzijn, kunst en cultuur  zijn van harte welkom op de VT markt.
Inschrijving is mogelijk tot 1 juli  a.s.
U kunt online  inschrijven via: www.sportbedrijfdeventer.nl/vrijetijdsmarkt
De Vrijetijdsmarkt is een initiatief van: Sportbedrijf Deventer, de Bibliotheek Deventer, Vrijwilligerscentrale Deventer en Bureau Kunstcircuit.

 

Cheques voor JMCO en Theater Onbeperkt


23-01-2017

Cheques voor JMCO en Theater Onbeperkt

In theater de Gashouder in Dedemsvaart zijn dinsdagavond 10 januaru de laatste cheques van het Prins Bernard Cultuurfonds op feestelijke wijze uitgereikt. Theater Onbeperkt, de theatergroep van de Leeuwenkuil voor mensen met een beperking, ontving een bijdrage van euro 2500,00. De cheque werd met groot enthousiasme in ontvangst genomen door Mark de Vries, één van de spelers van Theater Onbeperkt. Ook het Jeugdmuziekconcours Oost, een co-productie van Leeuwenkuil, Kunstcircuit en kunstencentra uit Oost  ontving een  bijdrage van 2500,00. Naast de Leeuwenkuil mochten nog diverse andere Deventer organisaties en verenigingen een cheque in ontvangst nemen: Theaterschip, Locus, Popkoor KGC, Muziekhuis Deventer en Muziekvereniging Sempre Crescendo. Voormalig bestuurslid van het Fonds,  Jan Kristen reikte de cheques uit.