Agenda

amateurkunst

PRODUCTIES

Deventer Levende Etalages

Deventer binnenstad speelt een spel!

Op koopzondag 7 november is het zover: Deventer Levende Etalages gaat weer van start! 

Deventer Levende Etalages draait om beleving en interactie in de Deventer binnenstad. Het is een unieke samenwerking tussen de Deventer amateurkunst en de winkels. Zij hebben deze dag (nog) meer beleving in hun etalage en de amateurkunstenaars hebben een podium om zich te tonen aan het winkelende publiek. Iedere deelnemende ondernemer heeft een ‘levende act’ die plaats vindt in de etalage, waarbij alle (podium)kunstdisciplines welkom zijn. Het is een evenement voor en door de ondernemer dat zich afspeelt in de winkels. 

Thema voor deze editie is: ‘Deventer binnenstad speelt een spel!’. 

Act: Het thema is een leidraad voor de groepen en mag zeer breed geïnterpreteerd worden. Een spel spelen, muziek spelen, toneel spelen, met licht en kleur spelen, in een team spelen, met materialen spelen, met verf spelen, bordspelen enz. Een thema gericht op kinderen, jongeren én volwassenen. Maar ook een thema waarbij interactie met het publiek goed mogelijk is. De act kan van alles zijn: een kort en klein optreden, voorlezen, schilderen in de etalage of op de etalageruit, dans, toneel, zang, sport en spel.

Etalage: Belangrijk valt te melden dat het concept ‘Levende Etalages’ zich ook daadwerkelijk in de etalages afspeelt en dus niet op straat. Per winkel kunnen er dit jaar niet meer dan 3 personen in de etalage plaats nemen. Dat betekent dat we gezamenlijk kijken of er bij grotere groepen eventueel een opsplitsing over meerdere etalages mogelijk is.

Tijden: Het evenement vindt plaats op zondag 7 november van 13:00 tot 16:00 uur. 

Contact: Wij koppelen artiesten aan winkels en vragen alle artiesten om van tevoren langs te gaan om de speelplek te bekijken en details door te spreken met de ondernemer. Wij verwachten van de ondernemers dat de artiesten wat te drinken aangeboden krijgen, naar de wc kunnen en er een plek is waar ze hun spullen kunnen laten.

Deelnemende acts ontvangen € 30,- per act/etalage als onkostenvergoeding.
 
Aanmelden en contact: Graag onderstaand aanmeldformulier voor 15 oktober (o.v.v. aanmelding Act Deventer Levende Etalages) ingevuld retourneren naar: evenementen@sdbm.nl
Mocht je nog vragen hebben of ondersteuning willen met de invulling neem dan gerust contact op.
 

Deventer Levende Etalages

Details evenement

datum
07-11-2021
dag
Zondag
tijd
13.00-16.00 uur
locatie
Binnenstad