Agenda

amateurkunst

PRODUCTIES

Theaterworkshop

Zondag 27 januari  zal er voor alle spelers uit Deventer een workshopdag worden georganiseerd o.l.v. Stefan van Wieringen. Stefan was eerder uitgenodigd maar kon 2 jaar geleden niet, nu wel.

De workshopdag wordt jaarlijks door Kunstcircuit georganiseerd in samenspraak met de theaterverenigingen.

 

De workshop vindt plaats van 10.00-15.00 uur met om 12.15-13.00 uur een pauze. Locatie; Keizerstraat 70. Kosten: leden van theaterverenigingen/groepen: euro 10,00. Anderen euro 15,00.

Alle deelnemers worden verzocht iets mee te nemen voor de lunch om met elkaar te delen. Voor koffie/thee/fris wordt gezorgd.

 

Over Stefan van Wieringen  

Stefan is afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht en heeft in de loop der jaren een aantal stukken geregisseerd: Cijfers (Mirko Schultze), Nacht (Harold Pinter), Kaatje is verdronken (Alex van Warmerdam) en 10x vergroten en dubbelzijdig (eigen montagevoorstelling).

Wat hem fascineert in theater is om kleine details uit de dagelijkse werkelijkheid uit te vergroten, uit zijn verband te halen, of in een andere context te plaatsen. Theater maakt kleine dingen groot: het onzichtbare zichtbaar en het alledaagse bijzonder. Ooit geobserveerd hoe mensen zich gedragen in de badkamer of op kantoor? Als je hiervan de essentie neemt en bewerkt met spelers creëer je een wereld die je herkent maar die ook vervreemdt, doet verbazen of hilarisch doet overkomen.

Over de workshop: Viewpoints voor theater

Viewpoints is een fysieke improvisatie-techniek. Oorspronkelijk komt deze techniek uit de dans en wordt al een heel aantal jaren toegepast in theater. Je leert om open te staan voor anderen en impulsen te volgen. Je krijgt oog voor compositie en gebruik van de ruimte. Door goed te kijken, te reageren of juist af te wachten ervaar je hoe je met meerdere spelers een groepsimprovisatie kunt bouwen. Hierbij maken we gebruik van beweging, klank en korte zinnen.


Verspreid graag deze info onder jullie spelers. En wil je meedoen, stuur mij een mailtje met je naam en de naam van je vereniging/groep.

Theaterworkshop

Details evenement

datum
27-01-2019
dag
Zondag
tijd
10.00-15.00 uur
locatie
Keizerstraat 70
prijs
10,00 leden theaterverenigingen/ 15,00