Agenda

amateurkunst

PRODUCTIES

Inspiratiebijeenkomst met Kunst naar Ouderen nr 2

Kunstcircuit Deventer organiseert in samenwerking met Muziekhuis Deventer een tweede Inspiratiebijeenkomst ‘met kunst naar ouderen”.  Op 13 januari 2018 vond de eerste editie plaats met  thema’s als omgaan met ouderen, talentontwikkeling en hoe benader je woonzorgcentra.

In deze 2e editie gaan we in de workshops meer in op vakinhoudelijke aspecten en zijn de workshops ingdeeeld in dans, muziek, beeldende kunst en theater.  

Voor wie?
Kunstprofessionals, kunstdocenten en organisatoren van projecten in de zorg.

Deelname is gratis, wel 30 visitekaartjes meenemen.

Locatie:
Humanitas  
Radboudlaan 1
7415 VA Deventer

 

Programma (onder voorbehoud)

09.15 - 09.30 uur        inloop

09.30 - 10.00 uur         welkom en introductie / ouderen en vervoer

10.15 – 11.30 uur       Keuze uit 4 workshops (theater, muziek, dans, beeldend)* 

11.30 – 11.45              pauze

11.45 – 12.15              terugkoppeling/ cultuurmenu voor ouderen

12.15 uur                    rondleiding Humanitas 

 

Inschrijven via https://nl.surveymonkey.com/r/K2LCRRM

Workshop 1 Stichting Dance Connects  olv Floortje Rous 
Naast moderne danslessen voor senioren in de wijk ontwikkelt Dance Connects ook producties. Danstheatervoorstellingen, workshops en evenementen voor en door senioren.​Door middel van deze activiteiten en de documentaire Still Moving tonen zij  niet alleen onze artistieke kwaliteiten aan het publiek, maar ook dat de maatschappij niet stopt bij 65. Floortje Rous is projectleider , choreograaf en docent. www.danceconnects.nl

 

Worskhop 2 Was getekend Alzheimer olv Albert Niemeyer

Het werken met mensen met dementie is Albert Niemeyer niet vreemd. Eerder heeft hij op 28 locaties bij meerdere zorgcentra in het land projecten gerealiseerd. De projecten variëren van een plafondschildering met een doorsnee van 6 meter, de inrichting van grote vitrines met allerlei soorten werken tot een garderobe van “Delfts blauwe tegeltjes” beschilderd door bewoners. “Was getekend dementie….” is het boekje dat samen met een film over het allereerste project is uitgegeven in samenwerking met Marco Blom van Alzheimer Nederland.

www.albertniemeyer.com

 

 

Workshop 3 Muziek en Dementie olv Ilse Tummers, Verena Wild en Nicolette Verkooij

In de workshop Muziek & Dementie behandelen muziektherapeute Ilse Tummers, gezondheidszorgpsycholoog Verena Wild en gitaardocente Nicolette Verkooij deze vraag vanuit verschillende perspectieven. Ilse Tummers vertelt over dementie in het algemeen én in relatie tot muziek. Daarnaast geeft zij samen met Verena Wild een korte presentatie van het project “De muzikale nachtzoen.” Nicolette Verkooij vertelt over de ervaringen die zij vanuit haar project “Muzikale Ontmoetingen” heeft opgedaan in diverse verzorgingshuizen in Deventer.
https://demuzikaleontmoeting.com

 

Workshop 4 Theater & poëzie olv Theater Veder 
Ieder mens heeft behoefte aan wederkerig contact. Het voorkomt eenzaamheid en geeft een gevoel van ‘erbij horen’. Bij kwetsbare doelgroepen zoals ouderen met geheugenproblemen, bij wie vaak ook sprake is van apathie, lukt dit steeds moeizamer. De Veder Methode is een interactieve en levendige manier om contact te maken met ouderen met geheugenproblemen. 
www.theaterveder.nl

 

 

Inspiratiebijeenkomst met Kunst naar Ouderen nr 2

Details evenement

datum
29-09-2018
dag
Zaterdag
tijd
09.30-12.30 uur
locatie
Humanitas
prijs
gratis toegang