Agenda

amateurkunst

PRODUCTIES

Kunstcafe juni

Deventer in Beelden is het thema van alweer het laatste Kuntscafe van dit seizoen.

Sprekers zijn Henk J. van Baalen over zijn boek Beeldschoon Deventer 1250 jaar en kunstenaar Peter Paul Hattinga Verschure. 

Henk J. van Baalen, historisch publicist en stadsgids, tekent in het boek ‘Beelschoon’ Deventer op. Deventer dat aan de vooravond staat van 1250 jaar bestaan.
Een geschiedenis die vaak wordt gekarakteriseerd door boek en koek, handel en nijverheid en van onderwijs en cultuur. Veel panden in Deventer kennen verfraaiing van de gevels, bijvoorbeeld door middel van gevelstenen, snijramen, beeldhouwwerk, uithangborden, siersmeedwerk, muurreclames, reliëfs en namen op panden die vaak op artistieke wijze worden weergegeven. Hopelijk blijft de kunst de komende 1250 jaar ook bewaard in de stad.

 

Peter Paul Hattinga Verschure
Het stroomgebied van de IJssel in het jaar 750, met Deventer op de voorgrond. Deze ingekleurde tekening van stadstekenaar Peter Paul Hattinga Verschure hangt als een wandkleed van 6 meter breed in  Museum de Waag.
Peter Paul verhaalt over de totstandkoming van dit werk "voor het maken van deze tekening heb ik mij, in overleg met Archeologie Deventer, gebaseerd op onderzoeksresultaten die zijn gepubliceerd door Panoptes (Amsterdam) en in het rapport Zand in banenvan K. Cohen e.a. (2009)". 

Kunstcafe juni

Details evenement

datum
08-06-2018
dag
Vrijdag
tijd
10.15-12.15 uur
locatie
Keizerstraat 70
prijs
euro 5,00