Agenda

amateurkunst

PRODUCTIES

Anglican Choral Evensong

Anglican Choral Evensong in Abdij Nieuw Sion te Diepenveen met medewerking van het Deventer Vocaal Ensemble onder leiding van Elske te Lindert
Een Choral Evensong is een kerkdienst in de Anglicaanse Kerk die plaatsvindt in de late middag of avond. De Choral Evensong wortelt in de monastieke traditie en kan tot op zekere hoogte worden gezien als het equivalent van de vespers in de Rooms-Katholieke kerk en in – steeds meer – protestantse kerken.
In een Choral Evensong speelt het koor de hoofdrol dat zowel a capella als met orgelbegeleiding zingt. De congregation zingt daarnaast enkele hymns.
De combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde muziek en koorzang, ingebed in een eeuwenoud ritueel maakt dat zowel mensen zonder kerkelijke achtergrond als mensen uit de Rooms-Katholieke of protestantse tradities de Choral Evensong zeer waarderen.
De Abdijkerk van Nieuw Sion te Diepenveen (Vulikerweg 6) biedt met haar historie als klooster, de ligging in het buitengebied van Deventer en haar Engelse atmosfeer en uitstekende akoestiek, de perfecte locatie voor een Choral Evensong.

Anglican Choral Evensong

Details evenement

datum
26-11-2017
dag
Zondag
tijd
19.30 uur
locatie
Abdij Sion, Diepenveen
prijs
gratis