Hoe bereiden we onze leerlingen voor op de toekomst en welke vaardigheden hebben zij daarvoor nodig?
Op deze dag waar die is georganiseerd door Technicampus en Kunstcircuit staan Cultuur Wetenschap en Techniek centraal. De dag is gevuld met inspirerende sprekers en deelsessies.
Artificial Intelligence, Bio kunst en educatie, Kunst en Techniek , Thematisch Cultuur, Wetenschap en Techniekonderwijs (CWT) zijn onderwerpen die op deze dag voorbijkomen.
- 15.00-15.15 Inloop
- 15.20 Opening
- 15.30 Keynote (Merlijn Twaalfhoven)
- 16.00 -16.45. Deelsessies (Peer Evers, Annika Embrechts, MU Hybrid Art House, Studio Z)
- 16.45-17.00 pauze
- 17.00-17.45 Deelsessies(Peer Evers, Annika Embrechts, MU Hybrid Art House, Studio Z)
- 17.45 Borrel
Hoe kunnen we de wereld vormgeven in een tijd van onzekerheid en verandering? Wat geeft ons houvast in een tijd van onzekerheid en verandering? Hoe gaan we daarmee om? Laten we ons verleiden tot schijnzekerheden? Houden we ons krampachtig vast aan waarden en vormen uit het verleden? Of kunnen we het onbekende tegemoet treden met een frisse blik en een open houding?
Merlijn Twaalfhoven laat zien hoe we zelf als een kunstenaar in het leven kunnen staan en met schoonheid, verbeeldingskracht en spel een weg kunnen vinden door onzekerheid. Met ons deelt hij de navigatiekunst die nodig is om een koers te kiezen in een veranderende wereld.Hoe kunnen we ons verhouden tot een groter verhaal? Waar vinden we collectieve verbinding? Hoe kunnen we zorgen voor toekomstige generaties? Merlijn gaat in deze keynote in op hoe we deze toekomstige generaties kunnen voorbereiden binnen een snel veranderende wereld.
MU verkent samen met kunstenaars, performers en makers wat kunst kán zijn. Dat doet MU door het organiseren van zes tentoonstellingen per jaar en diverse activiteiten, randprogramma’s en avonden die grenzen tussen disciplines doen vervagen.
Beyond Borders & Binaries
Op dit moment presenteert MU de tentoonstellingen Beyond Borders & Binaries in het kader van de jaarlijks terugkerende open call The Bio Art & Design Award In de sessie zoomt MU in op het gemeenschappelijke proces van de kunstenaars en wetenschappers. Hoe stimuleren zij elkaar om tot nieuwe ontdekkingen te komen? Welke rol speelt nieuwsgierigheid en creativiteit? Hoe combineer je onderzoeksvaardigheden en verbeeldingskracht? Door in te zoomen op het proces van de winnaars, verkennen we hoe vakoverstijgende processen er op school uit kunnen zien. Vanuit de reacties van scholieren op de tentoonstelling Beyond Borders & Binaries verkennen we samen hoe je een les vorm kan geven vanuit de projecten van de BAD winnaars.
Luister de podcast Have We Met? Als voorbereiding op deze sessie.
Anika Embrechts Lecturer /researcher gespecialiseerd in techniekonderwijs Thematisch Cultuur, Wetenschap en Techniekonderwijs (CWT)Verken de wereld van CWT! Thematisch Cultuur, Wetenschap en Techniekonderwijs (CWT) maakt leerlingen nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en laat hen de wereld in samenhang ervaren en verkennen. Tijdens deze sessie ervaar je hoe CWT je onderwijs kan versterken aan de hand van concrete onderwerpen en thema’s, zoals Rube Goldberg, kinetisch kunst, creatieve orkesten, de geschiedenis van de fotografie en nog veel meer! Samen experimenteren we met materialen en ontdekken kansen en mogelijkheden van thematisch CWT onderwijs
Peer Evers Artist Educator Kunst & Technologie – Leraar Wetenschap & Technologie – Leraar beeldende vorming
Bij Kunst & Technologie (K&T) gaat het om vaardigheden en niet enkel om kennis. Bij K&T leren de kinderen door te onderzoeken en te maken. Ze leren van elkaar en ze worden uitgedaagd met nieuwe materialen, gereedschap en technieken. Lesgeven gaat als vanzelf omdat de kinderen plezier hebben en de werkenergie ervan af spat. K&T is een rijke voedingsbodem van leren en biedt ruimte aan verschillende talenten. Aan het eind van de sessie ontvangt u een Kunst & Technologie-les, waarmee u aan de slag kunt.
Studio Z AI als kunsteducatie tool? Experimenteer mee met Studio Z in de wereld van AI! Tijdens deze sessie gaan we samen experimenteren met de creatieve mogelijkheden van AI en gaan we het gesprek aan over de mogelijkheden en uitdagingen die dit met zich meebrengt. We gaan creatief aan de slag en bekijken hoe je AI in kan zetten in de klas, want wat is de plek van AI op school? En wat is de impact hiervan?
Meld je hier aan! link
Als het niet lukt via bovenstaande QR code meld je dan snel aan via communicatie@kunstcircuit.nl
Geef daarbij je voorkeuren op, naam en functie voor op de badge en voor de 1e en 2e sessie je keus met een alternatieve keus want er zijn per workshop slechts beperkte plekken beschikbaar.