Locatie: Keizerstraat 70

Art2Fuse: cultureel uitwisselingsproject met St Maarten

In het kader van een unieke uitwisseling tussen Deventer en St Maarten ontvangt Kunstcircuit Deventer van 3 t/m 10 april drie docenten uit St Maarten van het National Institute of Arts (NIA). Eind april gaat een groep docenten dans (Base4Dance) en beeldend op tegenbezoek naar St Maarten.

Met dit uitwisselingsprogramma wordt mede invulling gegeven aan de wens van beide partijen om te komen tot artistieke en culturele samenwerking.

In afstemming met het NIA is gekozen de uitwisseling in de vorm van een project te gieten, waarbij een verbinding wordt gelegd tussen verschillende kunstdisciplines en waarbij docenten uit Deventer en St Maarten hun kennis, vaardigheden en creatief vermogen inzetten om tot een voorstelling te komen, die op 11 juni te zien is in de Deventer Schouwburg.

Naast de lessen die de 2 dansdocenten/choreografen en de beeldend docent hier verzorgen worden er ook contacten gelegd met ArtEZ dansacademie, waarbij wordt gekeken hoe de uitwisseling uitgebreid en een structureel karakter kan krijgen.

Rondom deze uitwisseling is een expositie op locatie Keizerstraat 70 een expositie georganiseerd, waarbij we verbinding zoeken met de verschillende rijksdelen uit ons koninkrijk. De titel van de expositie is “Droombestemming’. De opening is op 7 april om 17.00 uur.

Zaterdag 8 april (15.00-17.00 uur) is er een speciale kunstveiling georganiseerd door Kunstwerkt/Art Brut Galerij. De veiling staat onder leiding van Nico Joosting Bunk en vindt plaats in de  Nieuwstraat 33. De opbrengst is ten bate van de uitwisseling.

Publiek is van harte welkom, toegang voor de opening en de veiling zijn beide gratis.