Tijd: 10:15
Locatie: Theatercafe Deventer Schouwburg

Kunst natuurlijk!

Entree: euro 5,00

Peter Paul Hattinga Verschure
De wolkenpartijen van Weissenbruch en van Ruisdael, de kleurige hooimijten van Monet en de bloedrode lucht in ‘De schreeuw’ van Munch: we kennen allemaal de bijzondere effecten van licht en kleur die door deze kunstenaars zijn geschilderd. Uit hun treffende weergave blijkt een scherp waarnemers-oog voor atmosferische verschijnselen. De spreker, oud-Leeuwenkuildocent en weer-waarnemer Peter Paul Hattinga Verschure, heeft een lijvig boek gemaakt over dit onderwerp. Hij toont aan de hand van prachtige lichtbeelden wat we zelf kunnen zien als we maar weten hoe te kijken. En hoe de kunstenaars erin slaagden de wisselingen van kleur en licht met hun verf te treffen. 

Wist u dat Deventer een leesclub kunstgeschiedenis heeft? Annet Bruggeman vertelt u alles over de Senia leesclub.   

Blokfluitensemble Deventer Koek
Een gevarieerd programma op diverse blokfluiten met muziek uit de Renaissance (East) en Barok (Handel, Couperin). Aangevuld met een hedendaagse compositie over een kat en -als afsluiter- het bekende traditionele Engelse Scarbourough Fair. 

De fotografie van Arie van ’t Riet is als het ware een versmelting van zijn wetenschappelijke achtergrond als ingenieur en fysicus en zijn passie en liefde voor flora en fauna. Hij legt niet zozeer het uiterlijk, maar vooral de essentie en de kern van de natuur vast.  Het uiteindelijke resultaat is ontroerend en van een serene schoonheid. Hoe kwetsbaar en fragiel is de natuur als zij haar structuur prijsgeeft. En hoe perfect en feeëriek tegelijk is het resultaat van deze bijzondere fotografie.