Tijd: 10:15

Thema: Kunst aan de muur

Deventer Koekstad, Deventer Boekenstad. Dat kent iedereen. Maar Deventer is ook een stad van fietsen, bedden, tapijten en sigaren. De industriële productie van Deventer is verrassend veelzijdig. Voor al die producten is reclame gemaakt en René Berends heeft een groot aantal verzameld. Hij vertelt waarom dit zo leuk is en over zijn meest bijzondere vondsten.
Alied van der Meer is de nieuwe stadsdichter. Wist u dat de tekst Breek de lucht, raak de grens, open de tijd, vind de mens bovenaan de schouwburg van haar hand is? Maak kennis met Alied en haar werk.

Siebren The Young heeft sinds zijn 8ste de gitaar al in handen en schrijft vanaf 2015 zijn eigen songs. In juni van 2021 is zijn eerste single “Let Me In” uitgekomen. Eind maart 2023 komt zijn debuut cd uit getiteld: “Inner Junctions”. Tijdens het Kunstcafé geeft Siebren alvast een voorproefje.

De afgelopen maanden hebbende wijkbewoners uit Sluiswijk en verschillende Deventer artistieke en maatschappelijke organisaties, vol energie en enthousiasme samengewerkt aan de realisatie van het Muren & Buren Project. Inmiddels zijn maar liefst 11 street art murals gerealiseerd. Egbert Scheffer van Street Art Streets vertelt over dit project.