Nieuws

Kunstcircuit

PRODUCTIES

Deventer DansDagen komen eraan!


19-09-2017

Deventer DansDagen komen eraan!

DDD vindt dit jaar plaats van 11 t/m 19 november. Binnenkort vind je het programma op www.deventerdansdagen.nl

 

Inschrijving Vrijetijdsmarkt gestart!


08-05-2017

Inschrijving Vrijetijdsmarkt gestart!

De Vrijetijdsmarkt vindt dit jaar plaats op zaterdag  9  september in de Lebuinuskerk  (11.00 – 16.00 uur).
Naast infostands waar het publiek zich kan informeren over cursussen, verenigingen en het aanbod van diverse instellingen, zijn er ook verschillende presentaties, workshops en demonstraties.
Wilt u uw cursusaanbod, concert of vereniging presenteren dan kunt u niet ontbreken op de Vrijetijdsmarkt. Deventer verenigingen en organisaties met een vrijetijdsaanbod op het gebied van sport, recreatie, natuur & milieu tot educatie, zorg, welzijn, kunst en cultuur  zijn van harte welkom op de VT markt.
Inschrijving is mogelijk tot 1 juli  a.s.
U kunt online  inschrijven via: www.sportbedrijfdeventer.nl/vrijetijdsmarkt
De Vrijetijdsmarkt is een initiatief van: Sportbedrijf Deventer, de Bibliotheek Deventer, Vrijwilligerscentrale Deventer en Bureau Kunstcircuit.

 

Cheques voor JMCO en Theater Onbeperkt


23-01-2017

Cheques voor JMCO en Theater Onbeperkt

In theater de Gashouder in Dedemsvaart zijn dinsdagavond 10 januaru de laatste cheques van het Prins Bernard Cultuurfonds op feestelijke wijze uitgereikt. Theater Onbeperkt, de theatergroep van de Leeuwenkuil voor mensen met een beperking, ontving een bijdrage van euro 2500,00. De cheque werd met groot enthousiasme in ontvangst genomen door Mark de Vries, één van de spelers van Theater Onbeperkt. Ook het Jeugdmuziekconcours Oost, een co-productie van Leeuwenkuil, Kunstcircuit en kunstencentra uit Oost  ontving een  bijdrage van 2500,00. Naast de Leeuwenkuil mochten nog diverse andere Deventer organisaties en verenigingen een cheque in ontvangst nemen: Theaterschip, Locus, Popkoor KGC, Muziekhuis Deventer en Muziekvereniging Sempre Crescendo. Voormalig bestuurslid van het Fonds,  Jan Kristen reikte de cheques uit.

Deelnemers VT markt


29-08-2017

Deelnemers VT markt

Zaterdag 9 september zijn de volgende  organisaties present om u persoonljk te informeren over hun aanbod.

Alliance Française Deventer
Base4Dance
Berry Steenbruggen Yoga
Bewust Deventer
Bibliotheek Deventer
Carinova
COC Deventer e.o.
CQFS Garage Deventer
Creatieve Werkplaats De Polakkers
Curves
Dansatelier de Rozenfabriek
Dansschool Eppink
De Kunst van het Zingen
De Ontmoeting
De Seizoenen, locatie Overkempe
Deventer Amateurkunstenaars
Deventer benefiet met Janine Jansen 
Deventer Dagsocieteit
Deventer Schoon Familie
Deventer Theatersport
Deventer Vocaal Ensemble 
Deventer Wereldstad
DHZ Textielfabriek 
Duikvereniging Cousteau
Eendracht Colmschate
Etty Hillesum Centrum
Euterpe Toonkunstkoor
Fidance
FNV Lokaal Deventer
Go-Kids Deventer Salland
Hartstof
InteraktContour
InterPlay Deventer
KBO Afdeling Deventer (Ouderenbond
Knutselarij 
Leeuwenkuil Kunstencentrum
LETS-Deventer
Lotz in Movement
Marian Buunk
New Way Today 
Perpetuum Mobile
Praatjes enzo
Praktijk voor Holistische massage de Spiegeling
Praktijk voor Psychosynthese Diepenveen
Protestantse Gemeente Deventer
Rebellsisters
Salamander Verbeeld
Samtal Coaching en Gebarentaal
School van Frieswijk
Scouting Titus Brandsma
Scouting Westenenk 
Sheila's Buikdanscentrum
SPKC
Sportbedrijf Deventer
Sportinstuif 55+
Stichting 2Gether
Stichting Biljartcentrum De Dam
Stichting Deventer Geeft Taart
Stichting Filmhuis De Keizer
Stichting Muziekhuis Deventer
Stichting Thuis Sterven Zuidwest Overijssel
SVOD, locatie Kei 13
Tango Abrazo
Terre des Hommes
Vereniging Huismuziek Deventer
Voedselbank Deventer
Vriendendiensten Deventer
Vrijwilligerscentrale Deventer
WZC Humanitas
Yogica 
Zangstudio Annemieke Brouwer
Zonnebloem
Zorggroep Solis

Programma DOP


20-02-2017

Programma DOP

Klik hier voor programma Deventer Open Podium op 5 maart aanstaande.

Winnaars JMCO


20-06-2016

Winnaars  JMCO

Trio Q-uasi en Dos Musicos
Zaterdag 18  juni vond de afronding plaats van het Jeugdmuziekconcours Oost (JMCO), een wedstrijd  voor muziekensembles uit de oostelijke provincies in de leeftijd tot en met 20 jaar. De 6 ensembles die uit 2 voorronden waren geselecteerd kregen die dag een intensieve
training en coaching o.l.v. muzikanten  van het Cascata Strijtrio. De dag werd afgesloten met een Finaleconcert in de Deventer Schouwburg voor publiek en een deskundige jury.
Na het Finaleconcert werden de twee prijswinnaars bekendgemaakt, waarbij vooral was gelet op samenspel, repertoirekeuze, techniek en zuiverheid. Trio Q-uasi uit Kampen werd tot winnaar uitgeroepen in de jongste categorie en het duo Dos Musico eveneens uit Kampen tot winnaar van de oudste categorie.  
De winnende ensembles ontvingen een waardebon voor een professionele cd-opname uit handen van juryvoorzitter Aljosja Buijs.
En voor alle ensembles die meededen aan het Finaleconcert is er een  professionele video-opname van het Finaleconcert.
JMCO is een co-productie van: Leeuwenkuil, Kaliber Kunstenschool, Markant Apeldoorn,  ArtEZ Conservatorium en Bureau Kunstcircuit.

Foto's: George Fahner

 

Winnaaars JMCO 2017


27-06-2017

Winnaaars JMCO 2017

Het JeugdMuziekConcours Oost (JMCO) is een wedstrijd voor muziekensembles uit de oostelijke provincies in de leeftijd tot en met 20 jaar.  Op zaterdag 24 juni speeldende zes  finalisten op het Finaleconcert voor een deskundige jury en publiek in de kleine zaal van de Deventer Schouwburg.
Het Finaleconcert vormde de afsluiting van het Concours dat op zaterdag 17 juni is gestart met een voorronden in Apeldoorn, waaraan 12  muziekensembles uit Overijssel en Gelderland deelnamen. Hieruit werden 6 muziekgroepen geselecteerd  voor de Ensembledag, een intensieve trainingsdag voor alle geselecteerde ensembles. De ensembles volgen deze dag diverse workshops, gegeven door vooraanstaande docenten/musici zoals de leden van het Storioni Trio.  

Winnaars:

categorie I: pianoduo Kyra en Eddie (Kyra van der Molen en Eddie van Hout)

categorie II: piano en zang trio (Nardi Thonen, Laura Troost en Carmen de Haan)

Elek ensemble ontving een geldprijs van 150 euro. Alle finalisten krijgen een video-opname van het concert toegestuurd.

Transitie


08-02-2017

Transitie

Er verandert veel in de wereld van Kunst & Cultuur, zo ook voor Leeuwenkuil kunstencentrum/Kunstcircuit. Vanwege landelijke ontwikkelingen en bezuinigingen door de gemeente krijgt onze organisatie het komende jaar te maken met een omvangrijke  reorganisatie. Omdat wij geloven dat de Leeuwenkuil/Kunstcircuit een onmisbare verbindingsfunctie heeft in de stad is er, in samenwerking met onze partners, een passend toekomstplan ontwikkeld voor een vernieuwde organisatie.

In april 2016 heeft de gemeente definitief besloten flink te bezuinigen op de subsidie van de Leeuwenkuil. Mede hierdoor zijn wij genoodzaakt de organisatie anders in te richten. De Leeuwenkuil wordt een kleine, flexibele netwerkorganisatie die zorg blijft dragen voor de inzet van kunst & cultuur in de stad. In co creatie met partners en stakeholders geven we vorm aan de programma’s Onderwijs, Wijken & Welzijn, Vrije Tijd en Amateurkunst en een Culturele ontmoetingsplek. Toegankelijkheid en kwaliteit van culturele lessen en cursussen horen daarbij, mede als projecten en trainingen voor specifieke doelgroepen.

De reorganisatie betekent ook een samenvoeging van de Leeuwenkuil met Bureau Kunstcircuit. Kunstcircuit werkt als onafhankelijk bemiddelaar voor primair onderwijs, amateurkunstverenigingen en Deventer wijken en buitengebied. Onafhankelijk van elkaar, maar ook in samenwerking met elkaar is er tot op heden sprake geweest van twee namen.  Na de reorganisatie zullen alle afdelingen verder gaan als één versterkte organisatie onder één noemer.   

De nieuwe organisatie
In de rol van expert, verbinder en aanjager zal de focus meer dan voorheen gericht zijn op cultuureducatie in het onderwijs. Het programma Onderwijs zet zich breed in voor projecten, trainingen, samengestelde programma’s, talentontwikkeling en multidisciplinaire samenwerkingen. Zij geven onafhankelijk advies en begeleiding aan alle Deventer scholen en cultuuraanbieders.

Wijken en Welzijn geeft antwoord op een maatschappelijke vraag van specifieke doelgroepen en gaat de samenwerking aan met o.a. wijkteams, wijkbewoners en zorgpartners. Binnen het programma Vrije Tijd en Amateurkunst bieden we ondersteuning voor amateurkunstverenigingen en huisvesting waar aanbieders en partners een gevarieerd aanbod mogelijk maken. Onze huidige docenten zullen niet meer in vast dienstverband hun lessen aanbieden, maar krijgen de mogelijkheid om als zelfstandig ondernemer samen te werken met de nieuwe organisatie. Onze locaties bieden een goede huisvesting en worden culturele ontmoetingsplekken; alle culturele aanbieders en amateurs zijn welkom om onze ruimtes te huren!

Hoe verder?
Wij streven ernaar per 1 augustus 2017 te starten met de nieuwe organisatie, maar afhankelijk van de besluitvorming in de gemeenteraad kan dit verschoven worden naar januari 2018. Onze docenten maken uiterlijk 1 juni kenbaar of zij als zelfstandig ondernemer verbonden willen blijven. Op basis hiervan zal de organisatie verder worden ingericht en uitgebouwd. Klanten en huurders krijgen de mogelijkheid om hun activiteiten bij de Leeuwenkuil voort te zetten op de huidige locatie.

Wij spannen ons in om de overgang van de organisatie zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen voor onze klanten en medewerkers en wij hopen oude bekenden en nieuwe geïnteresseerden in de nieuwe organisatie te mogen verwelkomen. Houd onze website in de gaten voor verdere ontwikkelingen rondom de reorganisatie.