Nieuws

Kunstcircuit

PRODUCTIES

Oproep DCC Aanmoedigingsprijs 2017


14-03-2017

Oproep DCC Aanmoedigingsprijs 2017

Bureau Kunstcircuit is op zoek naar kandidaten voor de DCC Aanmoedigingsprijs 2017. De prijs wordt sinds 1985 eens in de twee jaar uitgereikt met het doel veelbelovende (amateur-) kunstenaars een extra stimulans te geven zich in hun werk te ontwikkelen en manifesteren.
De prijs is de afgelopen jaren gewonnen door fotografe Isabelle Renate La Poutré (2015), producer Louis Bordeaux (2013), kunstenaarsduo Wonderboys (2011), beeldend kunstenaar Yael Bonekamp (2009), fotografe Femke Teussink (2007) en in 2005 door Monique Braam, musicalregisseur.
De Aanmoedigingsprijs wordt dit jaar mogelijk gemaakt door Deventer Cultuur Club (DCC) en bestaat uit een geldprijs van € 2000,00. DCC is een particulier cultuurfonds dat door middel van financiële ondersteuning kleinschalige culturele initiatieven mogelijk maakt in Deventer. DCC werd een paar jaar geleden opgericht door bevlogen cultuurliefhebbers en streeft naar een donateursaantal van 500. Meer informatie over DCC treft u aan op www.deventercultuurclub.nl.
De DCC Aanmoedigingsprijs kan worden toegekend aan in Deventer gevestigde of tot de culturele sfeer van Deventer behorende (amateur-)kunstenaars uit alle disciplines. De genomineerden dienen blijk te hebben gegeven van een recente artistieke ontwikkeling en de kunstprestatie dient een aantoonbare culturele waarde te hebben voor de stad Deventer.
Kunstcircuit roept iedereen op voordrachten te doen van (amateur-)kunstenaars die voldoen aan bovengenoemde eisen en die in de ogen van de aanmelder een grote belofte inhouden, ongeacht de discipline die zij vertegenwoordigen. Kunstenaars mogen uitsluitend voorgedragen worden door derden en niet door zichzelf. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
Men kan de nominatie voorzien van een motivatie en documentatie (website links, persberichten, artikelen, speellijsten, expositiedata, foto’s, cd’s etc) voor 15 april a.s. toesturen aan of mailen naar:
Bureau Kunstcircuit
t.a.v. commissie DCC Aanmoedigingsprijs
Keizerstraat 70
7411 HH Deventer
info@kunstcircuit.nl
www.kunstcircuit.nl

Klik hier voor reglement.

Transitie


08-02-2017

Transitie

Er verandert veel in de wereld van Kunst & Cultuur, zo ook voor Leeuwenkuil kunstencentrum/Kunstcircuit. Vanwege landelijke ontwikkelingen en bezuinigingen door de gemeente krijgt onze organisatie het komende jaar te maken met een omvangrijke  reorganisatie. Omdat wij geloven dat de Leeuwenkuil/Kunstcircuit een onmisbare verbindingsfunctie heeft in de stad is er, in samenwerking met onze partners, een passend toekomstplan ontwikkeld voor een vernieuwde organisatie.

In april 2016 heeft de gemeente definitief besloten flink te bezuinigen op de subsidie van de Leeuwenkuil. Mede hierdoor zijn wij genoodzaakt de organisatie anders in te richten. De Leeuwenkuil wordt een kleine, flexibele netwerkorganisatie die zorg blijft dragen voor de inzet van kunst & cultuur in de stad. In co creatie met partners en stakeholders geven we vorm aan de programma’s Onderwijs, Wijken & Welzijn, Vrije Tijd en Amateurkunst en een Culturele ontmoetingsplek. Toegankelijkheid en kwaliteit van culturele lessen en cursussen horen daarbij, mede als projecten en trainingen voor specifieke doelgroepen.

De reorganisatie betekent ook een samenvoeging van de Leeuwenkuil met Bureau Kunstcircuit. Kunstcircuit werkt als onafhankelijk bemiddelaar voor primair onderwijs, amateurkunstverenigingen en Deventer wijken en buitengebied. Onafhankelijk van elkaar, maar ook in samenwerking met elkaar is er tot op heden sprake geweest van twee namen.  Na de reorganisatie zullen alle afdelingen verder gaan als één versterkte organisatie onder één noemer.   

De nieuwe organisatie
In de rol van expert, verbinder en aanjager zal de focus meer dan voorheen gericht zijn op cultuureducatie in het onderwijs. Het programma Onderwijs zet zich breed in voor projecten, trainingen, samengestelde programma’s, talentontwikkeling en multidisciplinaire samenwerkingen. Zij geven onafhankelijk advies en begeleiding aan alle Deventer scholen en cultuuraanbieders.

Wijken en Welzijn geeft antwoord op een maatschappelijke vraag van specifieke doelgroepen en gaat de samenwerking aan met o.a. wijkteams, wijkbewoners en zorgpartners. Binnen het programma Vrije Tijd en Amateurkunst bieden we ondersteuning voor amateurkunstverenigingen en huisvesting waar aanbieders en partners een gevarieerd aanbod mogelijk maken. Onze huidige docenten zullen niet meer in vast dienstverband hun lessen aanbieden, maar krijgen de mogelijkheid om als zelfstandig ondernemer samen te werken met de nieuwe organisatie. Onze locaties bieden een goede huisvesting en worden culturele ontmoetingsplekken; alle culturele aanbieders en amateurs zijn welkom om onze ruimtes te huren!

Hoe verder?
Wij streven ernaar per 1 augustus 2017 te starten met de nieuwe organisatie, maar afhankelijk van de besluitvorming in de gemeenteraad kan dit verschoven worden naar januari 2018. Onze docenten maken uiterlijk 1 juni kenbaar of zij als zelfstandig ondernemer verbonden willen blijven. Op basis hiervan zal de organisatie verder worden ingericht en uitgebouwd. Klanten en huurders krijgen de mogelijkheid om hun activiteiten bij de Leeuwenkuil voort te zetten op de huidige locatie.

Wij spannen ons in om de overgang van de organisatie zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen voor onze klanten en medewerkers en wij hopen oude bekenden en nieuwe geïnteresseerden in de nieuwe organisatie te mogen verwelkomen. Houd onze website in de gaten voor verdere ontwikkelingen rondom de reorganisatie.

 

Winnaars JMCO


20-06-2016

Winnaars  JMCO

Trio Q-uasi en Dos Musicos
Zaterdag 18  juni vond de afronding plaats van het Jeugdmuziekconcours Oost (JMCO), een wedstrijd  voor muziekensembles uit de oostelijke provincies in de leeftijd tot en met 20 jaar. De 6 ensembles die uit 2 voorronden waren geselecteerd kregen die dag een intensieve
training en coaching o.l.v. muzikanten  van het Cascata Strijtrio. De dag werd afgesloten met een Finaleconcert in de Deventer Schouwburg voor publiek en een deskundige jury.
Na het Finaleconcert werden de twee prijswinnaars bekendgemaakt, waarbij vooral was gelet op samenspel, repertoirekeuze, techniek en zuiverheid. Trio Q-uasi uit Kampen werd tot winnaar uitgeroepen in de jongste categorie en het duo Dos Musico eveneens uit Kampen tot winnaar van de oudste categorie.  
De winnende ensembles ontvingen een waardebon voor een professionele cd-opname uit handen van juryvoorzitter Aljosja Buijs.
En voor alle ensembles die meededen aan het Finaleconcert is er een  professionele video-opname van het Finaleconcert.
JMCO is een co-productie van: Leeuwenkuil, Kaliber Kunstenschool, Markant Apeldoorn,  ArtEZ Conservatorium en Bureau Kunstcircuit.

Foto's: George Fahner

 

Oproep 4 mei koor


10-03-2017

Oproep 4 mei koor

Bureau Kunstcircuit is op zoek naar zangers en zangeressen voor het gelegenheidskoor ten behoeve van de dodenherdenking op het Grote Kerkhof op donderdag 4 mei.
Het koor staat onder leiding van Karel Tadema en zingt 2 coupletten van het Wilhelmus, O Canada en een speciaal geschreven en gecomponeerd lied door de dirigent.
Er staan 2 repetities gepland op zaterdag 22 en zaterdag 29 april van 10.00-12.00 uur in de Deventer Schouwburg. Op donderdag 4 mei wordt iedereen om 18.00 uur verwacht.  
Kunt u zingen, meld u dan aan via info@kunstcircuit.nl o.v.v. stemsoort en eventueel lidmaatschap van een koor. Bij aanmelding ontvangt u tekst en bladmuziek.

 

 

Cheques voor JMCO en Theater Onbeperkt


23-01-2017

Cheques voor JMCO en Theater Onbeperkt

In theater de Gashouder in Dedemsvaart zijn dinsdagavond 10 januaru de laatste cheques van het Prins Bernard Cultuurfonds op feestelijke wijze uitgereikt. Theater Onbeperkt, de theatergroep van de Leeuwenkuil voor mensen met een beperking, ontving een bijdrage van euro 2500,00. De cheque werd met groot enthousiasme in ontvangst genomen door Mark de Vries, één van de spelers van Theater Onbeperkt. Ook het Jeugdmuziekconcours Oost, een co-productie van Leeuwenkuil, Kunstcircuit en kunstencentra uit Oost  ontving een  bijdrage van 2500,00. Naast de Leeuwenkuil mochten nog diverse andere Deventer organisaties en verenigingen een cheque in ontvangst nemen: Theaterschip, Locus, Popkoor KGC, Muziekhuis Deventer en Muziekvereniging Sempre Crescendo. Voormalig bestuurslid van het Fonds,  Jan Kristen reikte de cheques uit.

Programma DOP


20-02-2017

Programma DOP

Klik hier voor programma Deventer Open Podium op 5 maart aanstaande.

Kunstcafé 55+


04-10-2016

Kunstcafé 55+

Het komende jaar is er iedere 2e vrijdag van de maand een Kunstcafé 55+ in de foyer van de Leeuwenkuil, georganiseerd door de Leeuwenkuil, Bureau Kunstcircuit en de Deventer Dagsociëteit. Het eerste Kunstcafé 55+ vindt plaats op vrijdag 14 oktober van 10.30 tot 12.30 uur met het thema ‘Wijn, weer, wind en water’ en is gratis toegankelijk.

Het Kunstcafé is er voor iedereen van 55+ die bij een kop koffie wil genieten van een verrassend kunstprogramma met muziek, theater, dans of  beeldende kunst. Het Kunstcafé betrekt u bij actuele onderwerpen en activiteiten in en rondom Deventer, en u ontmoet andere kunstliefhebbers in een ongedwongen sfeer.

Wat staat er vrijdag 14 oktober op het programma?
Dichter Herman Posthumus Meyjes laat enkele van zijn gedichten horen, gevolg door een korte film van Paul van Agten over ruimte voor de rivier. Hoe wij mensen het weer beleven wordt toegelicht door Ton ten Hove (oud weerman van RTV Oost). En wat de invloed van het weer is op wijn wordt uitgelegd door Anton ten Have. Onder leiding van stadsschilder Peter Paul Hattinga Verschure kan iedereen actief meedoen ‘met wolken in de weer’. En er wordt uiteraard een blik geworpen op de maandagenda van Deventer voorstellingen/concerten/activiteiten.

Na afloop is er mogelijkheid te lunchen met de Deventer Dagsociëteit voor euro 3,50 (opgave via info@deventerdagsocieteit.nl).

Elke tweede vrijdag in de maand in de Foyer van de Leeuwenkuil (Keizerstraat 70) met een ander thema! Het eerste Kunstcafé is gratis en u hoeft zich niet van te voren aan te melden. Daarna is de entree € 5,00 per keer. U kunt ook een passe-partout kopen voor € 30,00 voor het hele jaar.